Josip Pejaković, nakon preživljenog infarkta: Srce čuvam biljnim kapima “Kanemin”

Popularni bh. glumac i dramski pisac, vidno raspoložen, je još 2004. godine doživio težak infarkt. U život su ga vratili sarajevski ljekari. No, slijedio je težak i dug postoperativni period kojeg je olakšao zahvaljujući alternativnoj medicini. Vitalnost danas održava šetnjom i biljnim preparatima supružnika Izeta i dr. Nevzete Kahriman, vlasnika Biljne apoteke “m” iz Sarajeva.

zet Kahriman je poznati sarajevski fitoterapeut rodom iz Glamoča, njegova supruga Nevzeta je ljekar porodične/obiteljske medicine. Na policama njihove apoteke „M“ smještene na Grbavici nalaze vlastiti proizvodi koje prave od pažljivo odabranog bilja sa obronaka bosanskohercegovačkih planina. Za svakog pacijenta i svaku tegobu posebno Kahrimani pripreme terapije, biljne lijekove, režim ishrane, savjete…

„Liječenje biljem možda jeste dug put do zdravlja, ali sigurno ispravan i najbolji za čovjeka – kaže Izet Kahriman koji se zahvaljujući fitoterapiji i sam dobro oporavio nakon teškog infarkta.

Izet je i danas, nakon 20 godina od teškog infarkta u sjajnoj formi, a održava je biljnim preparatima koje pravi za sebe i svoje pacijente. Njegovim stopama je krenuo i velikan bh. glumišta Josip Pejaković.

Izet Kahriman

Popularni bh. glumac i dramski pisac, vidno raspoložen, prisjeća se za „aura.ba“ kako je još 2004. godine doživio težak infarkt. U život su ga vratili sarajevski ljekari. No, slijedio je težak i dug postoperativni period kojeg je olakšao zahvaljujući alternativnoj medicini.

„Često sam imao onaj osjećaj nelagode u želucu. Takva pojava je uobičajena kod srčanih bolesnika. Stalno mislite da će se infarkt ponovo desiti. Otkako pijem biljni preparat „Kanemin“ ja nemam taj osjećaj, nemam znake slabosti, depresije, bezvoljnosti… Meni pomaže! Zaista! – kazao je Pejaković i dodao da u Biljnu apoteku „M“ dolazi prije svega što su preparati prirodni, ne iritiraju organizam, naročito želudac.

Dodaje da ne bi mogao započeti ni jedan dan bez dvadesetak kapi ovog preparata. Pejaković se, još otkriva, uz Izetov „Kanemin“ za zdravije srce bori i šetnjom.

„Jedno vrijeme sam intenzivno šetao od Titove skroz do Buloga i nazad. To je oko 15 km. Nekada i po dva puta na dan. I danas, čim uhvatim vremena, gledam da prošetam.

Biljna apoteka „M“ je smještena na Grbavici, na drugom spratu zgrade u kojoj je smještena pijaca. Čajevi, tinkture i sirupi, na svoj način su učinkoviti u liječenju preko stotinu oboljenja – sve je provjereno i naučno verificirano. Kontakt telefon je 062 140 032. Više informacija možete dobiti i FB stranici Biljna apoteka “m”.

 

(aura.ba/arhiva)

Komentari

komentara