Još osam dana do smaka svijeta?!

Neki tvrde kako će se 23. septembra položaj zvijezda ‘poklopiti’ s Otkrivenjem 12:1-2, što je signal za početak Uznesenja i dolazak Krista.

Još samo osam dana ostalo nam je prije drugog dolaska Isusa Krista i kraja svijeta kakvog poznajemo – barem tako tvrde kršćanski teoretičari zavjera koji vjeruju da kodovi u Bibliji i znakovi s nebesa znače da je kraj blizu, piše portal 24 sata.

– I znamenje veliko pokaza se na nebu: Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda. Trudna viče u porođajnim bolima i mukama rađanja – stoji u Otkrivenju 12:1-2.

Teoretičari zavjere tvrde kako je spomenuta žena Djevica, a na taj dan Sunce i Mjesec bit će u Djevici kao i planet Jupiter, koji u ovom smislu predstavlja Mesiju.

Pojavit će se i mitološki Planet X?

Ovakva konstelacija javlja se svakih 12 godina, no tvrde da će se zbog drugog planetarnog poretka, koji predstavlja ‘lava u Judejskom plemenu’, potaknuti događaji bez presedana u Svetim pismima.

Ljubitelj teorija zavjere David Meade predviđa da će se mitološki planetarni sistem poznat kao Planet X ili Nibiru također ukazati na nebu 23. septembra. Nibiru bi, prema Meadeu, trebao proći pokraj Zemlje u oktobru što će izazvati početak Uznesenja sa snažnim vulkanskim erupcijama. – U ovom vremenskom razdoblju, 23.septembra, Mjesec će se nalaziti točno u dnu konstelacije Djevice. Sunce će prekrivati Djevicu, a 12 zvijezda na taj datum je devet zvijezdi Lava i tri planetarna poretka Merkura, Venere i Marsa. To je vremenska oznaka – tvrdi Meade.

Naravno, ne vjeruju svi kršćani u ovakve teorije i mnogi imaju mnogo racionalnija tumačenja Biblije. U članku Jonathana Sarfatija stoji kako se isti planetarni poredak pojavio već 4 puta u posljednjem mileniju i nije tako rijedak kao što se tvrdi. – Ništa ne ukazuje na to da je 23. spetembar znakovit datum za biblijska proročanstva i kršćani stoga trebaju biti vrlo oprezni prije nego ih privuku takve senzacionalističke tvrdnje. Datum i vrijeme kraja ne znamo – zato moramo biti uvijek spremni – piše Sarfati.

NASA također tvrdi da je teorija o postojanju Planeta X varka i nikakav sličan planet neće prolaziti pokraj Zemlje.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!