Joe Pantoliano, holivudski glumac, nosi uspomenu na jednog duha : U Santa Fe-u živi duh koji sprječava vjenčanja!

Nakon toga smo od upravnika kuće saznali da je tu živjela Džulija Stab, koja je prije nekih 80 godina izgubila dijete zbog čega je postala depresivna i šizofrenična. Tokom jedne svađe, muž ju je zadavio upravo u onoj sobi gdje smo ja i Peti spavali. Upravnik nam je donio i neki prospekt na kom je pisalo:”Nemojte se iznenaditi ako vas Džulija posjeti, ona voli posjećivati mlade ljubavnike, zbog sjećanja na sebe i svog muža.

Holivudski glumac italijanskog porijekla, Džoe Pantoliano, u svojoj je dugogodišnjoj karijeri, talent potvrdio u bezbroj filmova i televizijskih serija. Glumio je čak u više od sto filmova, a slavu je dodatno “ojačala” uloga u “Porodici Soprano”. No, ovaj skromni glumac radije priča o jednom događaju koji se odigrao 1988. godine, nego o svojim filmskim dostignućima.

A desilo se sljedeće.

– Bio je to prst sudbine. Godina 1988. A pamtim je kao da je bilo juče. Nalazio sam se u Santa Feu, s djevojkom Peti, koju sam namjeravao zaprositi. Nastanili smo se u jednom romantičnom mjestašcu, kući koja je nekad pripadala porodici Stab.

– Prvo veče sam, dok smo šetali gradom, Peti kupio ružu na ulici od neke žene. Vrativši se kući, ružu smo stavili u bokal s vodom, a ja sam se otišao tuširati. Čuo sam Peti kako me pita otkad to ja pušim.

Dim cigare u kući nepušača

– Odgovorio sam da ne pušim, ali se u kući zaista osjetio miris duhana. A onda, u sred noći me probudio isto miris dima. Malo sam se pridigao iz kreveta i vidio neku staru ženu kako sjedi u naslonjaču preko puta mene. Sjedila je mirno, pušila cigaru i buljila u mene. Umro sam od straha!

– Utom je žena nestala, ali je soba ostala ispunjena mirisom dima. Peti nisam ništa rekao, da je ne uplašim. No, to nije bila jedina jeziva scena.

– Sutradan, kad smo se probudili, one ruže nije bilo u bokalu. Ja i Peti smo otišli u grad, da se malo relaksiramo šopingom. Kupio sam joj predivne haljine, a ona se radovala kao dijete.

– Istog dana, dok sam se tuširao, začuo sam Petin vrisak.

– Mrzim te, mrzim! Zašto si to učinio – vikala je na mene.

Snoviđenje ili stvarnost?

– Pogledao sam u pravcu njenog uprtog prsta. Ormar gdje smo okačili haljine bio je prazan. Pored ormara su sve bile zgužvane, bačene na pod i isječene. Jedva sam je ubijedio da ja nemam ništa s tim.

– Nakon toga smo od upravnika kuće saznali da je tu živjela Džulija Stab, koja je prije nekih 80 godina izgubila dijete zbog čega je postala depresivna i šizofrenična. Tokom jedne svađe, muž ju je zadavio upravo u onoj sobi gdje smo ja i Peti spavali. Upravnik nam je donio i neki prospekt na kom je pisalo:”Nemojte se iznenaditi ako vas Džulija posjeti, ona voli posjećivati mlade ljubavnike, zbog sjećanja na sebe i svog muža.

– Odlučili smo se odmah spakovati i napustiti Santa Fe. Krenuli smo da doručkujemo, a u našem, je omletu bila zabodena cigareta koja se još dimila! Iste smo sekunde odletili za Los Anđelos. Ubrzo zatim, ja i Peti smo se rastali. Mislim da je to Džulija znala, da me upozoravala. Kako god – hvala joj. Neka počiva u miru – ispričao je Džoe.

(aura.ba)