Jezivo iskustvo našeg čitatelja Avde H. (37) iz Jelaha: SVASTIKE NA ME’ BACIŠE ČINI!

 Avdu su svastike prvo začarale kako bi maltene nakon jednodnevnog poznanstva, oženio njihovu sestru. U brak je Avdo ušao pod magijom, a kad su mladenci odlučili živjeti sami u novosagrađenoj kući, Avdo je postao “meta za odstrel”. Godinama nakon toga, zaljubiti se nije mogao. O ženidbi i stvaranju porodice, nije bilo ni govora. Pročitajte ovu uzbudljivu ljubavnu dramu od koje je, svojim moćima, efendija Harić načinio hepiend.

Duhovni iscjelitelj Aljo

Kada mi je duhovni iscjelitelj Aljo ef. Harić saopštio da sam pod utjecajem sihira duže od jedne decenije, i da sam se čak oženio pod magijom, pred očima su mi se počele redati slike i životni inserti kao na filmu. Obuzeli su me istovremeno i tuga i jad i čemer i bijes, ali i nevjerica, jer su mi ljubavnu sreću zakatančile žene za koje sam čak vjerovao da su mi prijateljice. A zapravo, sve ove godine sam živio u laži, obmani – započinje svoju priču naš sagovornik.

Rodom je iz Jelaha, a od 19. godine živi i radi u Njemačkoj. Iako je od početka jada u njegovom životu prošlo podosta vremena, svega se sjeća kao da je juče bilo. U prizivanju sjećanja, pomogao mu je duhovni iscjelitelj Aljo Harić. On je Avdi “skinuo mrak” sa života.

– Rano sam se oženio. Sa svega 22 godine. Došao iz Njemačke i dvije komšinice oko mene se svezale da im sestru oženim. A ona, starija od mene, ružna nekakva. Ja još imao curu u Njemačkoj. Al džaba, oženih ja tu njihovu, ne znajući da sam popio šejtansko šerbe pomoću kojeg su svastike, u mene ubacile džina čuvara. Čuvao me da drugu ženu ne pogledam nikad, dok sam živ. Tako je i bilo, samo, magija nije djelovala onako kako su one htjele. Nisu to mogle iskontrolisati. One su htjele moj novac, a dobile bi ga preko sestre. Ona srećom, nije bila podložna magiji. Iskreno se u mene zaljubila, a kad smo svoju kuću sagradili, najljepšu u Jelahu, sestre me magijom razvedoše. Samo, onaj džin ostade u meni da me čuva od strasti, ženskih pogleda, zbližavanja – prisjeća se Avdo.

U šerbetu popio džina

Povratkom u Njemačku, uvidio je naš sagovornik da ga je stara ljubav čekala ali, u njemu nije više bilo žara. Ni za njom niti za nekom drugom.
– Kako je vrijeme prolazilo, moje ljubavne ali zdravstvene muke, bile su sve veće. Pokušao sam ih ublažiti započinjanjem nove ljubavne veze. Ali, nije išlo. Iako sam bio vrijedan i naočit, nakon nekoliko izlazaka djevojke su bježale od mene.

– Odlučio sam pomoć potražiti i kod nekih hodža i parapsihologa. Govorili su mi da sam pod magijom, da sa mnom vladaju zle sile, davali mi naučenu vodu, zapise, hamajlije. Džaba, kao u pjesmi Branimira Štulića, voljela me nije nijedna – prisjeća se Avdo.

Vremenom je uvidio da odlasci kod hodža, vidovnjaka i svih ostalih koji su mu obećavali pomoći, samo kradu njegovu nafaku. Narušavaju mu zdravlje dodatno.

Još jedan hodža? Nema šanse!
– Moja agonija se nastavljala. Postao sam agresivan, razočaran. Pokušao sam malo ljubavi dobiti od prostitutki, odlazio u javne kuće. Uvijek bi završilo isto, umjesto fizičkog kontakta, te nepoznate žene bi sjedile prekrštenih nogu i tješile me, slušajući moje jadikovke. Na kraju sam prestao tražiti ljubav. Povukao se u samoću. U neka doba sam počeo odlaziti i psiholozima, neuropsihijatrima, hipnoterapeutima…od svih sam tražio isti odgovor – zašto je u meni zatomljena ljubav? Zašto, gdje i kada sam izgubio potrebu da volim i budem voljen?

– Tek prije nešto više od šest mjeseci, odgovor sam dobio od Alje Harića. Do njega je prvo otišla moja majka koja je vremenom uvidjela da se sa mnom događa veliko zlo.

– Još jedan hodža? Čemu to? Ne želim – odbio sam majčino preklinjanje da posjetim Alju. Ipak, mati ko mati, bila je uporna, tvrdila da mi Aljo može pomoći. Pun skepticizma, posjetio sam ga. I tu se klupko počinje razmotavati. Aljo me podsjetio na moj prvi i jedini brak, na loše svastike, na zatomljene osjećaje…

– Saznam tu i za tog džina čuvara koji je svih tih godina boravio u meni, branio mi da volim i da me drugi vole, uništavao mi zdravlje, posao. Aljo je zatim duhovnom medicinom od mene napravio novog čovjeka. Otjerao tog džina, osvijestio me. Progledao sam, svjestan svega. Tako sam halapljivo počeo da dišem, da sam se umalo onesvijestio od nagutanog vazduha. Poput zombija sam bio svih tih godina. zaista je Aljo poseban duhovni iscjelitelj, misionar, insan prije svega…
– Nakon njegovih tretmana, nestali su svi problemi iz mog života. Danas sam opet uspješan poslovni čovjek koji puca od zdravlja i koji voli i voljen je. Planiram vjenčanje, uživam u svakoj sekundi života, nadoknađujem propušteno. Ponovo sam sretan čovjek koji se ne plaši budućnosti.

error: Content is protected !!