Jezive sudbine loto dobitnika: Novac im donio očaj, nesreće i smrt

Nasumičan izbor brojeva im je promijenio živote, donio im je veliki novac, ali i velike nesreće

Sudbine ovih loto dobitnika su jezive. Kada pročitate ove slučajeve, biće vam drago što niste jedan od “sretnih dobitnika”.

Vilijam Bad

Vilijam Bad iz Pensilvanije je 1998. osvojio 1,2 miliona dolara, a sav novac je potrošio u roku od godinu dana. Bivša djevojka ga je tužila i tražila trećinu dobitka, a rođeni brat je završio iza rešetaka jer je unajmio plaćenog ubicu da ga ubije.

Vilijam je i sam završio u zatvoru nakon što je izvršitelju pucao u glavu. Umro je 2006. godine u velikom siromaštvu.

Lara i Rodžer

Premiju koju je ovaj britanski bračni par osvojio 2005. godine su potrošili na luksuzne automobile i kuće, a iako su do tad živjeli skladno, situacija se promijenila. Počele su svađe i prepiranja. Da nesreća ne ide sama govori i podatak da im je u požaru izgorjela kuća do temelja, a s obzirom da nije bila osigurana, izgubili su veliku svotu novca.

Godinu dana od osvajanja novca, oni su se razveli, a na bankovnom računu im nije ostao ni cent.

Brojni slučajevi

Edrijen i Džilijan Bejford: Nekoliko mjeseci nakon osvajanje nagrade, život im se pretvorio u pakao. Novac je nestao, brak im se raspao, doživjeli su i tešku saobraćajnu nesreću.

Udžroj Kan, umro je ove godine od trovanja cijanidom, samo dan nakon što je “izgrebao” premiju od 435.000 dolara.

Džerald Musvagon je 1998. dobio deset miliona dolara. Sve je potrošio na raskalašan život, a nakon nekoliko godina se objesio. Razlog – očaj zbog protraćenog života.

Martin i Kej su zaokružili tačne brojeve na listiću, ali nagradu nisu mogli da podignu, jer su izgubili tiket. Advokati su sedam sedmica dokazivali da su pogodili pravu kombinaciju i na kraju i uspjeli. Međutim, zakonski rok od 30 dana za podizanje nagrade je prošao, pa su oni ostali bez novca.