Jeziva misterija u Japanu: Brodovi puni ljudskih kostura pristižu danima! (Video)

Japanske su vlasti najavile pojačano osiguranje kako bi se ovakvi sumnjivi dolasci brodova spriječili

Misteriozni drveni ”brodovi kostura” približavaju se obalama Japana. U ponedjeljak je doplovio drveni brod pun ljudskih kostiju.

Na brodu su pronađeni kosturi trojice muškaraca, a zanimljivo je da ovo nije prvi takav slučaj u posljednjih nekoliko sedmica. Još se ne zna odakle stižu brodovi s ljudskim kostima, no stručnjaci sumnjaju na Sjevernu Koreju. U ruci jednog od muškaraca pronađenih na brodu bio je sjevernokorejski novac.

Pronađena su tijela osmorice muškaraca, već u fazi raspadanja, a prošle je sedmice policija spasila neidentificirane muškarace, također s takvog drvenog broda. Jedan od njih je rekao da su se Japanu približili jer im se brod razbio tokom pecanja, prenosi dnevno.hr.

Prema Satoru Miyamotu, profesor na Sveučilištu Seigakuin, broj brodova koji se iskrcaju na obali Japana porastao je od 2013.

“Poslije je Kim Jong Un odlučio proširiti ribarsku industriju kao način povećanja prihoda za vojsku. Koristili su stare brodove na čijem čelu je bilia vojska, ljudi koji nemaju saznanja o ribolovu, tako da će se ovo nastaviti. “

U četvrtak je japanska obalna straža na obalu izvukla brod u blizini otoka Hokkaido, a na njemu je bilo desetero muškaraca iz Sjeverne Koreje koji su rekli da su se sakrili kod otoka zbog lošeg vremena.

Japanske su vlasti najavile pojačano osiguranje kako bi se ovakvi sumnjivi dolasci brodova spriječili.