Jezik i prsti nam ukazuju da nas napada bolest

Tijelo će nam uvijek na vrijeme ukazati šta nije u redu s njim, na primjer, ako izostane stolica na neko kraće vrijeme, pa čak i na jedan dan, to je prvi alarmantan znak.


Dalje, ako mokraća, izmet ili znoj imaju jak miris znaćemo kako su u organizmu nagomilani toksini. Ako je povišena temperatura, znači da se tijelo brani od neke zaraze ili infekcije. Ako počnemo kihati i izbacivati višak sluzi, znači pojeli smo više nego što je tijelu potrebno, višak će nam se odmah javiti.

Mnogi misle kako su alergije nerješiv problem i da se mora koristiti mnogo lijekova. Ako na vrijeme poslušamo tijelo problemi će se odmah riješiti.

Ako vidimo kako nam je jezik bijel moramo znati kako u crijevima imamo toksina. Tijelo samo alarmira.

Svaki od prstiju vuče nevidljive kanale – meridijane ka ključnim naznačenim organima i tako možemo pratiti šta se događa s tim organima.

Čak ako vidimo neke promjene na noktima to će nam ukazivati ima li nekih većih promjena na naznačenim organima.

Masiranjem određenih prstiju rukama ili akupunkturnim prstenom vršimo i masažu naznačenih organa, stimulišemo njihov rad i u mnogim slučajevima možemo riješiti manje probleme na tim organima. Masažom meridijana prstiju u velikoj mjeri otklanjamo umor iz cijelog tijela.