JESTE LI SPREMNI ZA BRAK? PROČITAJTE OVO I DOZNAJTE…

To ne bi trebala biti odluka na koju vas je netko nagovorio – roditelji, prijatelji, partner ili zato što je to društveno prihvatljivije nego da niste u braku. Odluka o braku mora biti vaša i samo vaša želja.

Jeste li zaista spremni podići svoju vezu na višu razinu i stupiti u brak?

Ako ste se i vi to zapitali, onda vjerojatno niste.  Svaki pet brak završava razvodom, a kako ne biste i vi postali dio te “crne statistike”, morate biti sigurni u ono što želite prije nego što donesete odluku o stupanju u brak.  To ne bi trebala biti odluka na koju vas je netko nagovorio – roditelji, prijatelji, partner ili zato što je to društveno prihvatljivije nego da niste u braku. Odluka o braku mora biti vaša i samo vaša želja.

Nije neuobičajeno, kada se netko iz društva vjenča sa svojim partnerom ili partnericom, da se “polakome” i drugi parovi iz društva potaknuti ovim primjerom. Ali ako niste o tome prije razmišljali, sada biste zaista trebali staviti sve na vagu i zapitati se jeste li doista spremni na to?

Kada ste stvarno spremni za brak, nemate nikakvu zadršku prema svome partneru i s njim se možete vidjeti daleko u budućnosti. Ne bojite se da će se kao osoba promijeniti i vjerujete da će uvijek biti uz vas. Ako imate ikakve sumnje, svakako sjednite i razgovarajte otvoreno, ali shvatite to kao znak upozorenja.

Istraživanje objavljeno u časopisu Family Psychology pokazalo je da su žene koje su sumnjale u svoje partnere, imale veću vjerojatnost da će se i rastati.

(Vecernji)