Jeste li među “zvjezdanim” znakovima? Ovi horoskopski znakovi najčešće postanu poznati i slavni

Je li tajna našeg uspjeha možda zapisana u našem horoskopu? Prema jednom istraživanju „ima nešto u utjecaju zvijezda“, jer poznate i slavne osobe najčešće se rađaju u jednom određenom dijelu godine


Možemo li prema datumu našeg rođenja odrediti jesmo li predodređene da postanemo zvijezde? Ako ćemo povjerovati nedavno provedenom istraživanju Sveučilišta Connecticut, možemo makar naslutiti. Naime, u tom istraživanju otkriveno je da poznati širom svijeta često imaju određene horoskopske znakove.
Analiza podataka od 300 poznatih osoba – umjetnika, naučnika, televizijskih zvijezda, sportista i pisaca – pokazala je nešto fascinantno: uspješni i poznati ljudi rođeni su najčešće između decembra i marta. Dakle, Strijelci, Vodlije, Ribe i Ovnovi – bukvalno su zvjezdani znakovi.

Naravno, to što je neko rođen u znaku Strijelca, to mu definitivno ne garantuje uspjeh. Čini se kako pomažu karakteristike koje se pripisuju određenim horoskopskim znakovima. Npr., Ovnovi su uporni i tvrdoglavi, Vodolije i Ribe su kreativni i skloni umjetnosti, a Strijelci otvoreni i samouvjereni.