Jeste li dobar par: FOTOGRAFIJA VAS I VAŠEG PARTNERA DOSTA TOGA OTKRIVA

Razloga za predviđanje kraja odnosa može biti mnogo, a poznata autorica i se*sualna terapeutkinja Tracey Cox tvrdi kako se stanje u vezi može procijeniti na vrlo jednostavan način – posmatranjem fotografije para.

Ona može skrivati tajne signale koje prije niste primijetili, a svakako su povod da osmotrite svoj odnos i razmislite možete li ga i želite li ga učiniti boljim. Za primjer odaberite fotografiju na kojoj ste oboje znali da se slikate.

Za pravi uvid neka fotka bude što svježija, a ako ste duže u vezi uporedite promjene na fotografijama kroz vrijeme. Naravno, samo jedan ili dva znaka od niže navedenih nisu osuda vaše veze na propast, ali, ako su svi navedeni znakovi tu – razmislite o budućnosti.

Vaša veza je super ako na fotografiji:

Vi se gledate direktno u oči, ili jedan od partnera nasmiješeno gleda u kameru, a drugi ga gleda u oči – takav pogled otkriva da nemate šta sakrivati.

Sjeli su na stolicu/kauč pokraj vas, ili stali odmah iza vas – to pokazuje da ne žele biti fizički odvojeni, odnosno žele biti blizu

Vaš torzo je ispravljen ako ste u zagrljaju ili ste prebacili ruku jedno preko drugog – pogrbljivanje može biti znak mišljenja “hajde da odradimo tu fotografiju”

Vaše zdjelice su blizu – što su vaši kukovi i zdjelica bliži, to govori da ih u blizinu postavljate izvan fotografija, odnosno da vam je ta blizina prirodna, što označava da je ljubavni život redovan i ispunjen.

Ako na fotografiji ne činite ništa od prethodno nabrojanog, razmislite o sljedećem:

Vi i vaš partner najčešće stojite udaljeno jedno od drugog, odnosno ne dodirujete se niti jednim dijelom tijela, jer fizička udaljenost se obično povezuje i s onom emocionalnom,

Jedino vrijeme u kojem se dodirujete je kod susreta, pozdrava pri odlasku ili kod uživanja u krevetu – izgubili ste fizičku intimnost i pretvorili se u “prijatelje s povlasticama”

Sve rjeđe se gledate u oči, a dok razgovarate jedno s drugim jedan od partnera gleda u zid/kroz prozor/ u mobitel

Ako jedan drugog iznenadno ili spontano dotaknete, drugi se “trzne”

Kod sjedenja blizu jedan drugog stvarate fizičke pregrade – prekrstite ruke, postavljate jastuke između, okrećete se leđima.