Jesenje jelo koje će vas oboriti s nogu: MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA

Brzo i ukusno jelo, koje će cijela porodica obožavati

Sastojci: 500 gr mljevenog mesa po izboru, 2 glavice crnog luka, 10 pečenih paprika, 2 jaja, 1 čaša kisele pavlake (180 gr), so i biber po ukusu, 200 ml vode, 3-4 kašike ulja

Priprema:
Isjeckajte sitno crni luk, pa propržite na malo vode i ulja. Kada luk postane staklast, dodajte mljeveno meso i začine, malo vode, pa sve dinstajte oko 20 minuta.

Pečene paprike očistite od ljuske i sjemenki, operite ih i ostavite da se ocijede. Svaku otvorite i podijelite na tri dijela.

Rernu uključite na 200 stepeni.

Posudu u kojoj će se musaka peći podmažite uljem, pa redajte red paprika, red mesa i tako dok imate materijala. Trebalo bi da posljednji red budu paprike.

Jaja, pavlaku, vodu, so i biber dobro umutite i prelijte preko musake. Pokrijte je folijom i stavite oko sat vremena da se peče. Pred kraj pečenja uklonite foliju, pa ostavite musaku još pet minuta da dobije lijepu, hrskavu koricu. Služite toplo!