Jelo “na kašiku”: PILEĆI PAPRIKAŠ

Ništa zdravije i ukusnije nema od kuhanih jela. Izuzetno je važno da svaki dan barem jedan obrok bude “na kašiku”

SASTOJCI: 500 gr pilećeg mesa, 500 gr krompira, 1 jaje, lovorov list, 2 mrkve, 1 glavica luka, 1 zelena paprika, 1 šolja paradajza kuhanog ili mljevenog, 1 kašičica začinske paprika, 1 kašike brašna, 1/2 kašike griza, 1 kašika suhog začina, 50 ml. ulja, peršunov list, so i biber

PRIPREMA:
Na ulju izdinstati sjeckani luk, dodati sjeckanu mrkvu, kao i sjeckanu zelenu papriku. Kad se izdinsta, dodati piletinu pa još dinstati. Dodati začinsku papriku, začin suhi i so lovorov list i kuhan paradajz pa naliti vodom.

Kad se već meso skuhalo umutiti jaje u manju činiju sa kašikom brašna i malo griza dodati vrlo malo vode i 1 kašičicu ulja pa izjednačiti. Kašičicom vaditi knedlice i ubaciti u paprikaš. Ostaviti da se još kuha 10 min dok knedle ne omeknu. Dodati malo bibera i peršunovog lista.

error: Content is protected !!