Jeftin ručak: UKUSNIJA PILEĆA KRILA NISTE JELI

Ako obožavate piletinu i krompiriće, ovo je pravi recept za vas. Spoj neodoljivih ukusa krasi ovaj obrok.

POTREBNI SASTOJCI: 1/2 šolje balzamiko sirćeta, 2 kašike meda, 1½ kašika senfa, 3 čehne bijelog luka, so, biber, 4 veća pileća krlica, krompir, nekoliko grančica svježeg ruzmarina, 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

U posudi pomiješajte balzamiko, senf, med, sjeckani bijeli luk i začinite. Promiješajte, pa meso uvaljajte u marinadu i ostavite 20 minuta. Krompir isijecite po želji, kratko obarite nekih 10 minuta, pa posolite, pobiberite, stavite malo sjeckanog svježeg ruzmarina i maslinovog ulja.

Lijepo promiješajte. Meso propržite sa obje strane i stavite krompir, nekoliko grančica svježeg ruzmarina i pecite na 220°C nekih 20-25 minuta.Uz ovaj obrok možete servirati i salatu po želji.

error: Content is protected !!