JEDNOSTAVNO I BRZO SE RIJEŠITE LOŠEG ZADAHA

Loš zadah s kojim se bori 80 milijuna ljudi diljem svijeta može biti jako neugodan. Portal Brightside donosi nekoliko načina borbe s lošim zadahom.

Grickajte mrkvu, celer ili jabuku

Jabuke i mrkve pomažu probavnom sustavu, što znači da se u vašem želudu ne stvaraju plinovi koji posljedično dovode do lošeg zadaha. Svježe voće i povrće također dovodi do proizvodnje sline u ustima koja uništava bakterije koje uzrokuju loš zadah, piše portal Brightside. Prazan želudac također može dovesti do lošeg zadaha, stoga je konzumiranje voća i povrća zdrav način olakšavanja gladi i borbe s lošim zadahom.

Jedite povrće

Loš zadah može biti simptom refluksa ilidrugih probavnih problema. Do ovih problema rijetko dolazi kada je vaš imunitet snažan, stoga je konzumiranje povrća jako dobar način jačanja imuniteta, ali i borbe s lošim zadahom.

Sačuvajte malo začina poslije obroka koji ćete gricnuti kasnije

Začini poput peršina ili mente pomažu kod loše probave i žgaravice koji mogu dovesti do lošeg zadaha. Stoga kada završite s jelom, sačuvajte si malo začina za poslije.

Jogurt je vaš prijatelj. No, klonite se onih prepunih šećera

Dobre bakterije poput onih koje se nalaze u jogurtu pomažu s probavom i održavaju probavni sustav zdravim. Samo izbjegavajte one prepune šećera, poput voćnih jogurta.

Jedite trešnje

Spoj metantiol koji “miriše” poput trulog kupusa je čest krivac za loš zadah. Znanstveno je dokazano kako konzumiranje trešanja, kao i zelene salate, može pomoći u borbi s ovim krivem lošeg zadaha.

Šoljica zelenog čaja vas može spasiti

Ispijanje zelenog čaja ima dobrobiti, kako za mozak, tako i za smanjenje rizika od nekih oblika raka. Također pomaže u detoksikaciji tijela te stoga smanjuje šanse za razvijanje lošeg zadaha. Zeleni čaj je također dobar antioksidans koji pomaže u borbi s bakterijama u ustima koje dovode do lošeg zadaha.

Citrusi su vaši prijatelji, a neprijatelji bakterija

Limunska kiselina u voćima sprječava stvaranje uvjeta koji omogućavaju razvoj bakterija odgovornih za loš zadah u vašim ustima. A ako nema takvih bakterija, nema ni lošeg zadaha!

Čaj od đumbira i limuna je vaš prijatelj

Đumbir ima puno medicinskih svojstava. Može olakšati simptome koje uzrokuju bol u želucu i loš zadah. Čak i ako ne volite čaj, možete ispirati usta ovim čajem.

Pivo zamijenite vodom

Hidratacijom usta zapravo ispirete čestice hrane i mrtve stanice što pomaže u sprječavanju rasta bakterija u vašim ustima. Ispijanje vode također je jako važno za velik broj metaboličkih procesa. Nemojte zaboraviti popiti svojih osam čaša vode svaki dan.