Jednostavno, a ukusno: MUSAKA SA ŠUNKOM

Musaku ste sigurno pravili sa raznim povrćem, ali umjesto mljevenog mesa isprobajte prašku šunku. Recept je toliko jednostavan, a ukusan. Za pečenje vam treba svega 15 minuta.

Sastojci: 1 kg krompira, 300 g šunke, 3-4 komada jaja, 200 g kačkavalja, 2 glavice luka, 500 ml mlijeka, biber, so, ulje

Krompir očistite i obarite u vodi koju ste posolili. Zatim luk isjeckajte na rebarca i propržite u ulju. Obareni krompir isjeckajte na kolutove.

Redajte u nauljenu tepsiju krompir, šunku isječenu na kockice, izrendani kačkavalj i preko upržen luk. Tako ponavljajte dok ne utrošite namirnice. Krompirom zatvarate.

Jaja posolite i pobiberite, pa umutite. Dodajte mlijeko i prelijte preko krompira. Sipajte pola preliva, pa negdje na sredini pečenja dodajte ostatak preliva.

Pecite na 180°C nekih 15-20 minuta. Kada se ispeče izrendajte još malo kačkavalja preko i vaše jelo je gotovo.