Jednostavni savjeti za one koji žele smršati

Mnogi ljudi žele smršati, ali to često odgađaju ili ne shvataju dovoljno ozbiljno. Ako ste motivirani da smanjite kilažu, to će onda biti mnogo lakše. Zato su stručnjaci pripremili nekoliko korisnih savjeta kako biste imali manje problema sa gubitkom kilograma. Saznajte najbolje savjete i počnite mršati.

Postavite jasan cilj i promijenite način razmišljanja

Važno je da znate zašto želite da smršate i koliko tačno želite da smršate. Također je važno da odredite vremenski period u kojem to želite postići. Da biste to podržali, pametno je da odmah pripremite i plan prehrane.

Ne tražite izgovore

Velike su šanse da ste veoma zauzeti ili pod stresom, ali nemojte to koristiti kao izgovor da jedete više ili da se ne pridržavate svog plana. Najčešći izgovori su: sutra ću početi, danas mogu preskočiti, tužan sam, iskušenje je preveliko. Svi ti faktori igraju važnu ulogu, naravno. Zapamtite šta vam je cilj i dokažite da to možete učiniti. Ostanite motivirani!

Prihvatite prijateljsku pomoć

Uvijek je lijepo imati nekoga ko vam može pomoći. Naprimjer, pitajte svog partnera, članove porodice ili kolege da li bi vam željeli pomoći u postizanju vašeg cilja. Na taj način mogu vas saslušati, pomoći vam u planiranju ishrane i ohrabriti vas kada imate poteškoća.

Potražite savjet stručnjaka

Ako ne možete sami, čak i uz najbolju volju, skinuti nekoliko kilograma, možda će vam trebati savjet stručnaka iz područja nutricionizma, ili pomoć trenera koji će vam pomoći sagledati vašu specifičnu situaciju.