Jednostavne i brze: LAZANJE SA SIROM

Jednostavne i brze lazanje sa svježim sirom odličan su odabir za brzinski ručak, a ono što ih čini još boljima jest činjenica da im možete dodati dodatke po samo svojoj želji, pa uživati u slojevima čistog užitka.

U nastavku donosimo klasičan recept za lazanje sa svježim sirom koji zatim možete obogatiti po samo svojoj želji.

Nadjevu od sira dodajte sitno sjeckanu omiljeni sir, kobasice ili druge vrste sira poput mozzarelle, parmezana, pa čak i goudu.

Zaigrajte se, zaboravite na teški bešamel i u rekordnom roku uživajte u jednostavnim lazanjama za pripremu kojih će vam biti potrebno manje od sat vremena.

Sastojci: Listovi za lazanje 300 g, svježeg kravljeg sira, 6 kašika kiselog vrhnja, 2 jaja, sol, biber, mješavina suhih začina (kopar, peršun, paprika)

Umak: kockica putera, pola litra slatkog mlijeka, 2 kašike brašna

Postupak pripreme:
Pomiješajte sastojke za nadjev i dodajte začina prema želji. Skuhajte listove za lazanje tako da budu “al dente” pa ih ocijedite i poslažite na ravnu površinu. Koristite li svježe listove, nije ih potrebno kuhati. Na dno stavite malo umaka od sira, jedan list za lazanje, pa opet nadjev i tako dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju pospite mozzarellom ili ribanim sirom po želji. Pecite lazanje oko pola sata na 190°C.