JEDNOSTAVAN TRIK DA SMRŠATE KOJI NEMA VEZE SA VJEŽBANJEM I DIJETOM

Ako ste na dijeti obično vas savjetuju da ne stajete na vagu i da se ne mjerite. To je greška!

Stručnjaci ističu da broj koji se pojavi na vagi može da demotiviše one koji su na dijeti ili redovno vježbaju, međutim, ako želite da izgubite na težini važno je da se svaki dan mjerite.

Istraživanje koje je sprovedeno u Univerzitetu u Pensilvaniji i u kojem je sudjelovalo 300 žena pokazalo je da one koje su svaki dan provjeravale svoju težinu su smršale, za razliku od onih koje to nisu radile.

Naučnici su najviše bili fokusirani u istraživanju na BMI (Indeks masti u organizmu). Ispostavilo se da žene koje su se svakodnevno mjerile su mijenjale svoju fitnes rutinu i ishranu kako bi došle do cilja za razliku od onih koje to nisu radile, prenosi Noizz.

Nutricionistkinja Megan Batrin objasnila je da svaki organizam funkcioniše drugačije.

– Važno je da svakodnevno sebe ohrabrujete i motivišete, redovno vježbate i pravilno se hranite. Mjerenje je takođe jako bitno jer vas vaga može upozoriti da li treba da nastavite dalje sa određenim režimom ishrane i vježbe, ili je potrebno da mijenjate svoju rutinu – , ističe Batrin.

Stručnjaci na kraju ističu da se najčešće ne mjere oni ljudi koji su svjesni da su dobili na kilaži i sebi ne žele da priznaju da imaju više kilograma, ali sve dok se ne suoče sa problemom – rezultata neće biti.