JEDNOSTAVAN RECEPT ZA UKUSNE HRENOVKE U LISNATOM TIJESTU

Lisnato u tijestu je još jedan zalogaj koji često vežemo uz djetinjstvo.

Danas ga još možete pronaći u nekim pekarama pa čak i slastičarnama, ali ga jednostavno možete pripremiti i kod kuće.

Iako će vam za pripremu trebati malo više strpljenja, kad tople hrenovke izađu iz pećnice isplatit će se svaka minuta.

Dobra ideja za goste uz čašu vina ili pive, a može se pripremiti i za dječije rođendanske zabave. Za ove sla(s)ne zalogaje bit će vam potrebni sljedeći sastojci, prenosi Avaz.

Sastojci:

  • lisnato tijesto, 500 grama
  • mini hrenovke, 400 grama
  • mlijeko, 1 dl
  • jaje, 1 komad
  • so
  • crvena mljevena paprika

Priprema:

U mlijeko dodajte prstohvat soli i mljevene crvene paprike te pustite da zakuha. Kad je gotovo ostavite da se ohladi.

Nakon toga razvaljamo lisnato tijesto (u krug) i izrežemo na trokutiće. Svaki list premažemo smjesom od mlijeka.

U svaki trokutić tijesta zamotamo po jednu mini hrenovku, i kada su sve hrenovke zamotane poslažemo ih na posudu za pečenje.

Razmutite jaje i premažite zamotane hrenovke, te pecite na prethodno zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva dok tijesto ne dobije zlatnu boju.

Komentari

komentara