Jedno od najpoznatijih ostrva na Sejšelima: OVDJE AUTOMOBILE MOGU IMATI SAMO ONI KOJI ĆE IH DIJELITI S DRUGIMA

Ostrvo La Dig je poznato kao “zemlja plaža” koje oduzimaju dah. To je tropski raj za sve ljubitelje egzotičnih destinacija. Sa veličanstvenom klimom i prekrasnim pogledom, jedno je od najomiljenijih turističkih destinacija za ljude širom svijeta.

La Dig odlikuje specifičan narod koji i dalje njeguje tradiciju i kulturu staru nekoliko vijekova, pa se tako i turisti podstiču da koriste bicikle iako automobili nisu potpuno zabranjeni. Motornih vozila inače na La Digu ima vrlo malo, jer većina od ukupno 3.000 stanovnika koristi bicikl kao glavno prevozno sredstvo. Za mještane automobil je nepotreban, a kretanje biciklima je oduvijek bio način života.

U osamdesetima su samo bogate porodice imale automobil, a od tadašnjih deset vozila broj se do danas popeo na 60, što je prilično vezano za poteškoće individualnog vlasništva. Naime automobili nisu dopušteni osim ako ne pružaju javnu uslugu.

Druga opcija prevoza su volovske zaprege koje turistima pružaju potpuno drugačiji doživljaj, mada se danas na ostrvu nalazi još samo jedan preostao „taksi“ čija kola vuče vo.