PROBAJTE: GOOGLE OMOGUĆIO DA VIDITE KAKO BI DINOSAURI IZGLEDALI I U VAŠEM DVORIŠTU

Jedna je stvar čitati o ogromnim dinosaurima koji su bivstvovali na Zemlji, a sasvim drugo zamisliti ih kako “lutaju” po vašem kvartu ili dvorištu. Upravo je Google to omogućio kada je u svoju pretragu o deset vrsta dinosaura dodao opciju da ih vidite u realnom svijetu.

The Verge piše da svaki put kada budete tražili statistike i informacije o Branchiosaurusu i Pteranodonu moći ćete imati predstavu i o tome kako oni izgledaju u stvarnom životu.

Google je prošle godine počeo dodavati životinje u proširenu stvarnost prilikom pretraživanja na Google I/O konferenciji te je tada uveo pravi “zvjerinjak” koji uključuje mačke, škorpije, medvjede, tigrove i mnoge druge životinjske vrste.

Na ovaj popis sada je dodao i dinosaure koji se koriste i za razvoj grafike za mobilnu igricu proširene stvarnosti Jurassic World Alive.

Kako smo već naveli, listu dinosaura koju možete u sklopu proširene stvarnosti pretraživati čini 10 vrsta dinosaura i to Tyrannosaurus rex, Velociraptor, Triceratops, Spinosaurus, Stegosaurus, Brachiosaurus, Ankylosaurus, Dilophosaurus, Pteranodon i Parasaurolophus.

Google je mislio i na veličinu prostorije u kojoj istražujete o dinosaurima, pa tako će se Tyrannosaurus rex automatski prilagoditi vašem okruženju.

Bit će također zanimljivo vidjeti koliko dobro ova opcija prilagođavanja funkcioniše jer je nekoliko puta proširena stvarnost (AR tehnologija) bila predmet ismijavanja zbog životinja čija je veličina bila pogrešno procijenjena.

Ova opcija neće biti dostupna na svim telefonima i tabletima zbog ograničenosti hardvera. Ukoliko posjedujete Android onda će vaš uređaj morati podržavati Google ARCore alat za proširenu stvarnost, a ako vam je iOS operativni sistem onda će vam trebati uređaj iOS 11 i noviji.

Ako imate neki od navedenih uređaja, samo pretražite jednog od gore navedenih dinosaura pomoću aplikacije Google, iOS Chrome ili bilo kojeg drugog pretraživača na Androidu i uživajte u prizoru.