BUBREZI: Jedna čaša čaja od peršuna izbacuje sve toksine i soli iz bubrega

Bubrezi spadaju među najvažnije organe za čišćenje u našem tijelu.

Zahvaljujući njima, izbacujemo sve otrove i višak soli. Ali i njih treba povremeno očistiti da bi bolje radili.

Naime, vremenom se u bubrezima nakupi soli i toksina, pa i sitnog pijeska i kamenčića. To je potrebno da izbacimo ili će bubrezi oboljeti.

Punu šaku opranih listova peršuna ili korijandera isjeckajte na krupnije komade, stavite u šerpu i prelijte vodom (taman toliko samo da pokrijete listove). Stavite na šporet i kada prokuha ostavite da krčka 10 minuta. Skinite sa šporeta, ostavite da se ohladi (poklopljeno). Procijedite i kada se ohladi malo stavite u frižider. Pijte rashlađeno,jednom dnevno jednu čašu. Možete napraviti i jači čaj tako što ga ostavite poklopljenog da odstoji 30 minuta.

Već nakon nekoliko dana primjetićete kako vam se mokraća promijenila, jer tijelo izbacuje sav taj naukupljeni otrov iz bubrega.

Takođe, morte biti oprezni i u pripravnosti, ako sumnjate da imate kamenčiće u bubrezima. Ovaj peršunov čaj će ih “pogurati”, pa ćete možda morati da posjetite ljekara. Pored peršunovog čaja, ne zaboravite da unosite dovoljno tečnosti tokom dana da bi bubrezi pravilno radili.

Pored peršuna, dobri čistači bubrega su i jabuke, limun, lubenice, a za maslinovo ulje se tvrdi da potpomaže izbacivanje kamenja.

Iako je ovaj napitak potpuno siguran prirodni lijek, obavezno ga izbjegavajte u trudnoći i poželjno je da se konsultujete sa ljekarom. Ovaj čaj je preporučljivo da pijete dva puta mjesečno kao dio redovnog detoksa tijela. Takođe, odličan je zaublažavanje menstrualnih bolova i grčeva.