Jedite japanske jabuke kako biste uvijek bili zdravi

Kako bi poprimili svoju punu aromu, plodovi moraju biti potpuno zreli. Sazrijevanjem, plod postaje sočan, sladak i prijatnog ukusa, i tada može da se jede kašičicom.


Za njih se može reći da su pravi izvor zdravlja.

Plodovi su bogati vitaminom C i A i sadrže kalijum, kalcijum i gvožđe, zbog čega blagotvorno djeluju i na probavu. Obilje vlakana u njoj je čine saveznikom digestivnog trakta. Podstiče rad crijeva što za rezultat ima izbacivanje toksina iz tijela, a uspješno rješava problem opstipacije.

Ljekovito djeluje kod bolesti želuca, crijeva, kod liječenja hemoroida, bolesti jetre i žuči, djeluje umirujuće na organizam, opušta ga i jača cjelokupni imuni sistem.

Jedan plod japanske jabuke sadrži 12.6mg vitamina C, što čini 21 posto preporučivog dnevnog unosa ovog vitamina. Korištenje voća bogatog vitaminom C jača imuni sistem, štiteći organizam od infekcija i slobodnih radikala.

Predstavlja sjajan lijek za zaustavljanje krvarenja i protiv pucanja kapilara. Ukoliko ih jedete tokom zime budite sigurni da ćete biti zaštićeni od prehlada i gripa. Ova voćka se preporučuje i osobama koje imaju problema sa venama.

Japanska jabuka kaki ima dosta i vitamina A koji blagotvorno utiče na kožu. Pored njega, koncentracija beta-karotena, luteina i likopena dat će joj pravi prirodni tretman podmlađivanja, i spriječiti znakove preranog starenja poput bora, staračkih pjega, podočnjaka i opuštenih mišića.