Jedinstven okus: PIJANE KROFNE SA JABUKAMA

Ovako nešto još niste probali, a ukus je jedinstven. Krofne sa jabukama su jedna od modifikovanih varijanti tradicionalnog recepta.

Sastojci: 300 grama brašna, 100 grama gustina, 100 grama šećera, 2 jabuke, 2 jaja, 400 mililitara jogurta, 50 mililitara rakije, 1 limun, 100 grama šećera u prahu, 2 kesice vanilin šećera, 1 prašak za pecivo, 1 narandža

Način pripreme:
U veći sud polupamo jaja. Neprekidno miješajući viljuškom u sud dodamo jogurt i šećer. Jabuke oljuštimo, krupno izrendamo i dodamo u sud. Dodamo vanilin šećer i u sud krupno izrendamo koru limuna i narandže. Dodamo rakiju, brašno, gustin i prašak za pecivo. Miješamo dok se sastojci ne sjedine.

Ostavimo tijesto da odstoji 15-ak minuta. Nauljenom kašikom uzimamo od tijesta i formiramo krofne i pržimo u šerpi u većoj količini zagrijanog ulja. Ispržene krofne stavimo na činiju obloženu papirom da upije nepotrebnu masnoću.