JEDAN OD NAJVAŽNIJIH VITAMINA ZA ŽENE – K2!

vitaminLjudsko tijelo treba mnoštvo vitamina i minerala kako bi normalno funkcionisalo te bilo vitalno i lijepo. U velikom broju nužnih nutritivnih sastojaka jedan je zauzeo značajno mjesto, posebno za žensko zdravlje. Nedostatak nekog od vitamina manifestira se putem velikog broja simptoma. Od umora, promjena na koži i tenu, nedostatka energije pa do hormonalne neuravnoteženosti te probavnih smetnji.

Zanimljivosti oko vitamina K2 je mnogo. Njegova važna uloga u ljudskom organizmu otkrivena je devedesetih godina prošlog stoljeća, a stručnjaci naglašavaju kako je od posebno velike koristi upravo ženama: zaslužan je za zdrave zube, kožu bez bora, jake kosti i kardiovaskularno zdravlje.

Istraživanja su pokazala kako je vitamin K2 izrazito učinkovit u usporavanju razgradnje koštanih stanica i povećanju mineralizacije koja garantuje čvršće i zdravije kosti. Također se pokazao kao preventivno sredstvo u sprječavanju pojave raka, ali se koristi i u liječenju brojnih bolesti.
 u nekim zemljama koristi se za prevenciju i liječenje osteoporoze
 koristi se za sprječavanje i liječenje nekih srčanih bolesti
 starijim osobama pomaže da održe zdravlje, dok djeci garantuje dužu i zdraviju starost
 pomaže u održavanju zdravlja zubi
 dokazana je uzročno posljedična veza između smanjene koštane gustoće tj. osteoporoze i pojave bora – s obzirom da K2 djeluje na gustoću kostiju, djeluje i na bore
Vitamin K2 možete pronaći u mesu, jajima, sirovom mlijeku, mliječnim proizvodima, raznim sirevima, zelenom lisnatom povrću te hrani koja se bazira na soji.

(lifehack.org/D.K./aura.ba)