Jedan gutljaj ove mješavine i jetra će raditi kao sat!

Najbolje sredstvo za prevenciju bolesti jetre je njeno svakodnevno čišćenje, jer zdrava jetra garantuje vitalnost, energiju, lijep izgled i dobro raspoloženje.

Jetra u našem organizmu ima ulogu fabrike krvi. Ona učestvuje u procesu obnavljanja krvi. Takođe, pomaže jačanju i stimulaciji varenja u organizmu. Obavlja jos jednu važnu funkciju: ona čisti krv i eliminiše sve toksine i nečistoće iz nje. Otuda je jasno da je čista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lijep izgled i dobro raspoloženje.

Najbolje sredstvo za prevenciju zdravlja jetre je njeno svakodnevno čišćenje – svako jutro na prazan stomak popijte kašiku maslinovog ulja pomešanog sa kašikom limunovog soka. Nakon toga, možete uživati u doručku. Ovaj „koktel” možete pripremati cijeli život, jer su oba sastojka obične životne namirnice.

Posle mjesec dana osjetićete promjene. Vaš izgled će se poboljšati, nestaće tamni krugovi ispod očiju, ten će postati svež, a izgled podmlađen. Crijeva će raditi kao sat, zaboravićete na zatvor i probleme sa varenjem. Osjećaćete se zdravo sa puno pozitivne energije. Maslinovo ulje pomaže otvaranju kanala jetre i zučne kese. Žuč je aktivan učesnik u procesu varenja koji ubrzava rad vaših crijeva. Isti efekat na varenje imaju limun i brusnica. Čuvajte ga na sobnoj temperaturi. Mozete i u frižideru, ali na niskim temperaturama ono postaje mutno. Međutim, to nema nikakav uticaj na njegove osobine.

Korisne osobine limuna su dobro poznate svima. Prvo, limun je izvanredan izvor vitamina C. Drugo, on efikasno čisti krvne sudove od naslaga holesterola. I kao što je gore navedeno – doprinosi čišćenju jetre.