Jazivo iskustvo: PRIZVALA MRTVU SESTRU, A ONA SE POČELA “SVETITI” NJENOM DJETETU

Ideja o prizivanju duhova i komuniciranju sa onostranim svijetom je veoma čest motiv.

U narodnoj religiji veoma su živa vjerovanja u mitska i natprirodna bića, pa se u nekim selima i dalje održavaju i prepričavaju predanja o neobjašnjivim i misterioznim susretima sa onostranim pojavama. Jedna od takvih priča i dalje izaziva strah i trepet.

Naime, radi se o ženi koja je izgubila sestru, pa je zajedno sa bratom, njegovom familijom i malim unukama, riješila da je prizove.

“Bilo nas je četvoro u sobi, koristili smo zlatan prsten, čašu vode i slova na papiru. Kada je sve počelo moj brat je bio toliko napet i uplašen. U jednom momentu smo čuli pucketanje i jednostavno se svi uznemirili, međutim brat nije mogao da izdrži i kresnuo je upaljačem.

U tom momentu, unuka (4 godine) je zaplakala u sobi pored. Kada smo otišli tamo, zatekli smo dijete okrenuto naopako u krevecu, a lopta koja je bila pored nje, sada je bila na sred sobe. Pitali smo djevojčicu šta je bilo, a ona je rekla “Baba mi otima loptu” misleći pri tom na moju pokojnu sestru koju smo mi prizivali. Nakon toga, nismo više pokušavali – prepričala je ona svoje jezivo iskustvo.

error: Content is protected !!