Jasna P., (45) iz Tuzle: Kavkaskim eliksirom izliječila rak, ciste i cirozu jetre!

Piše: Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

Ako se u ovom današnjem vremenu modernizacije i ubrzanog života može i od koga čuti fina i topla riječ, savjet ili uputstvo za bolji i lagodniji život, onda je to profesor, doktor Šuhreta Seka Trobradović – kazala nam je na početku susreta Jasna P., 45-godišnja Tuzlanka.
Ona je u ordinaciji doktorice Trobradović našla lijek za svoju bolest, ali i više od toga.

– Za dr. Trobradović sam čula davno. Mnoge komšije, neki članovi rodbine, od nje su tražili spas za svoje probleme. Njeni preparati tretiraju i najteža oboljenja. Mnoge je vratila iz mrtvih, spasila od operativnih intervencija, vratila na posao, usrećila. I mene ovu – priča nam Jasna.
Dok nam pripovijeda kroz kakve je sve peripetije prošla i kako je “do juče” belajisala s liječnicima i po bolnicama, zbunjuje nas njen izgled. Djevojačko rumenilo, snaga u stisku ruke, čvrst glas, sklonost humoru i smijehu, prav stas, svježina duha…ne odaju utisak da je njeno zdravlje bilo dobrano narušeno.

– Bio sam dobro bolesna. Nikada nisam zapalila cigaretu, nikada se nisam napila, jela nezdravo. Ne, ništa od toga. Cijelog života sam na njivi, u voćnjacima, prirodi… Ali, đavo došao po svoje. Iz čista mira, počela me probadati bol u desnoj strani grudnog koša, počelo me gušiti, a srce je lupalo ubrzano.
Nakon detaljnih pretraga, ultrazvuk i CT nalazi su pokazali da se na jetri pojavila veća cista, promjera šest centimetara. Uz ovu cistu vidjelo se još nekoliko manjih.

– Hiljadu najcrnjih misli prolazilo mi je kroz glavu, obuzela me neka praznina. Liječnika sam na pola čula i jedva vidjela. … Tješio me da se sve to može izliječiti i ukloniti operativnim zahvatom.

Bez obzira na suze i paniku u porodici, Jasna kaže da su joj upravo oni takvim ponašanjem pomogli. Imala je osjećaj da su je počeli otpisivati.

– E, nećete ! – velim – U meni se nešto prelomilo, naći ću ja sebi lijeka, pa makar i na kraj svijeta.

Jedno vrijeme je redovno trošila nekoliko vrsta tableta. Međutim, nije bilo posebnih efekata.
– Svaki novi pregled i snimanje donosili su poražavajuće činjenice, moja cista je i dalje rasla. Bolest me sve više obarala. U međuvremenu, jetru je zahvatila ciroza i rak. I kako to obično biva u životu kod teških oboljenja sa neizvjesnim ishodom, ljudi se hvataju za slamku. Moja “slamka spasa” bila je terapija kod dr. Trobradović.

– Kod dr. Trobradović sam se prvi put pojavila početkom godine. Umorna, iscrpljena, žuta kao limun.
– Šest mjeseci kasnije na novim specijalističkim pretragama – desilo se čudo. Nalazi su pokazivali potpuno odsustvo cisti, raka, ciroze …što sam ja i očekivala budući da mi se kompletno stanje popravilo odmah nakon što sam započela s terapijom. Zaista je Eliksir sa Kavkaza savršen lijek…

 

Komentari

komentara

error: Content is protected !!