Jasmin M., iz Zenice tvrdi da se uz pomoć duhovne terapije riješio alkohola i epileptičkih napada: Aljine dove su me otrijeznile, ogadile alkohol!

Uspjeh duhovnog liječenja potvrđen liječničkim nalazima. Po ko zna koji put, terapije Alje efendije Hariće, pokazale su se spasonosne

Duhovni iscjelitelj Aljo

Prvi put sam se napio kad sam dobio sina. Sve kasnije, bilo je normalno, svakodnevno, bez povoda – prisjeća se Jasmin M. iz Zenice svog porinuća u svijet alkohola.

Poslije tog pijanstva, njegove pijanke su bivale sve češće. Nepunih deset godina nakon prve ispijene čaše, Jasmin je postao notorni alkoholičar. Dok ne bi popio koju, veli, drhtao je kao prut. Alkohol ga je uništavao, oduzimao mu razum, razarao porodicu, pretvorio ga u besprizornog pijanca koji se valja po ulicama. A onda je došla i prva ozbiljnija zdravstvena kriza. Onesvijestio se jednoga dana u krugu preduzeća, potpuno poplavio…Ljekari su konstatovali da je obolio od epilepsije, uzrokovane prekomjernim konzumiranjem alkohola.

Nakon toga, uslijedilo je višemjesečno mučno odvikavanje u bolnici u Popovači, zatim liječenje.

U narednom periodu nekako je uspijevao da se suzdrži od pića, ali, kako to inače biva, povod za čašicu ko hoće, uvijek nađe.

-Ovom se sin ženi, onom se kći udaje. Onaj dobio unuka, onaj se penzionisao. Razloga hiljadu, a ja slab, već načet alkoholom. Opet sam se vratio starim navikama – priča Jasmin.

No, razoreni je organizam sve teže podnosio alkohol. Epileptični napadi javljali su se svakodnevno, ozbiljno mu ugrožavajući život.

-Epilepsija je pred mene postavila brojna ograničenja i život mi se svodio na puko vegetiranje. Kada sam doktora pitao da li ću se ikad izliječiti od epilepsije, rekao mi je da moram bataliti alkohol.

-Ali kako, zavapio sam ja. Porok je to bio jači od mene.

-Doktor mi je tada u povjerenju rekao da se javim Aji efendiji Hariću.

-On će ti pomoći – kazao je.

– Nisam tada znao kako, a ni na koji način će se ta pomoć ogledati. Strahovao sam da ću morati biti zatvoren u nekoj samici, na kruhu i vodi. Piti neke ogavne čajeve. No, ništa od toga. S Aljom sam fino popričao.

– On je čio dove koje su me otrijeznile. Ogadile alkohol. Epileptični napadi su prestali. Prestao sam uzimati antiepileptike i počeo sasvim normalno živjeti. Uspjeh duhovnog liječenja epilepsije ef. Harića pokazali su i novi snimci EEG-a i moja cjelokupna klinička slika -zadovoljno kaže Jasmin na kraju razgovora dodajući da, kad bi ga rakija uzela pod svoje, poput svinje, se valjao po ulici.

– Danas sam uzoran građanin, sjajan porodični čovjek, okrenut vjeri, pomažem drugima. Konačno moj život ima smisla…