Japanska metoda detoksikacije: POTOPITE STOPALA U LAVOR I GLEDAJTE KAKO OTROVI IZLAZE IZ TIJELA

U našem tijelu postoje bakterije i toksini koje treba na vrijeme eliminisati, jer u suprotnom će izazvati razne zdravstvene probleme, pa i ozbiljne bolesti. Bez obzira na to koji metod izaberete od ova tri, tretman treba bavljati neprekidno mjesec dana da bi se vidio efekat.

Kupka za stopala

Postoji mnogo metoda detoksikacije, ali jednom od najefikasnijih smatra se japanska metoda “kupke” za stopala. Većina nerava u našem tijelu nalazi se u nogama. Upravo zato se najefikasnije čišćenje toksina odvija upravo preko ovog dijela tijela.

Napunite lavor ili kadicu vrućom vodom i dodajte 1/2 šolje epsom soli (magnezijum sulfat, ima je u svakj prodavnici zdrave hrane), 1/2 šolje sode bikarbone, 1/2 šolje morske soli, 1/2 šolje jabukovog sirćeta i malo eteričnog ulja po izboru. Dobro promiješajte dok se svi sastojci ne rastvore i uronite stopala u mješavinu. Držite noge u vodi 30 minuta. Ali počnete da se osjećate slabo i izmoreno, ne brinite, to znači da se tijelo čisti od toksina.

Kupka koja podstiče apsorpciju magnezijuma
Za detoksikaciju i generalno bolje stanje organizma, preporuka je da podignete nivo magnezijuma u tijelu. U ovome vam, takođe, može pomoći kupka za stopala sa 1/2 čaše epsom soli i eteričnim uljem po izboru. Miješajte dok se ne razblaži i dodajte bentonitnu glinu u vodu, prethodno pomiješanu sa vodom. Potopite stopala u mješavinu na 25 minuta dnevno da biste povećali nivo magnezijuma u tijelu i poboljšali apsorpciju drugih hranljivih materija.

Đumbirom protiv toksina
Kupka sa đumbirom i hidrogenom (vodonik peroksid od 3%) takođe pomaže da se izbace toksini iz tijela. Napunite kadicu ili lavor vrelom vodom i dodajte čašu hidrogena i kašiku đumbira u prahu. Držite stopala ovako pola sata, a postupak ponavljajte jednom nedjeljno.