Jabukovo sirće za sjajan i zdrav ten

 

 

Jabukovo sirće ima pozitivan efekat na kosu, njegova primjena je provjereno oružje u borbi protiv artritisa i bolova u zglobovima, a manje je poznato da je odličan saveznik u njezi lica.

Ako vas muče problemi sa kožom, poput osipa, upala, akni i proširenih pora, jabukovo sirće je idealno rješenje. Naime, u njemu se nalaze alfa-hidroksilne kiseline, koje uklanjaju mrtve ćelije i obnavljaju kožu.

Takođe, normalizuje lučenje masnoća, posjeduje antibakterijska i antigljivična svojstva, odlično posvjetljuje i hidrira kožu. Skupi kozmetički preparati poznatih brendova za njegu lica sadrže ovu komponentu, ali u jabukovom sirćetu je njihov sadržaj mnogo veći.

Prije primjene, jabukovo sirće treba rablažiti prokuhanom ohlađenom vodom u odnosu 1:3. U pripremljeni rastvor umočite tupfer od vate i prebrišite lice prije uobičajenog umivanja.

Radite tako ujutro i uveče. Pomoću jabukovog sirćeta mogu se posvjetliti pigmentne fleke – jednostavno stavite pokvašeni tupfer na mjesta na koži sa prekomjernom pigmentacijom na 20-30 minuta. Imajte na umu da možete koristiti kupovni proizvod, ali za njegu lica je bolje koristiti domaće jabukovo sirće.

Komentari

komentara