RECEPT ZA OVAJ SPECIJALITET: jedna domaća masna kokoš, 100g crvenog luka, 150g masla ili maslaca, 250ml kajmaka ili kiselog vrhnja, malo mljevenog bibera, zelenog peršuna, soli, jufka (može i gotova)
Kokoš skuhati u slanoj vodi tako da meso otpada od kosti. Oprezno ga odvojiti od kosti, ali moraju ostati veliki komadi. Luk sitno nasjeckati i na 40g masla ispržiti da dobije zlatnožutu boju. Dodati nasjeckani peršunov list, pa i njega ispržiti, dodati biber i po potrebi soli.
Na to staviti meso i oprezno promiješati. Tijesto razvući i pustiti da se malo osuši, izrezati listove veličine lima ili koje druge tepsije.
Tada složiti 10 listova i svaki namastiti rastopljenim maslom. Na deseti list staviti jednakomjerno već pripremljeno meso i na njega složiti idućih 10 listova. Ti listovi također moraju biti poprskani maslom.
Za tirit se mogu koristiti gotove jufke. Zatim preliti tirit kajmakom ili vrhnjem i peći u srednje zagrijanoj rerni 45 minuta.
Izrezati ga i vruć iznositi na sto. (Aurina Kuharica)