Izračunajte svoj bioritam i saznajte zašto volite određenu hranu

Izračunavanjem vašeg bioritma otkrit ćete nešto novo o ukusima i hrani koju volite. BIORITAM pokazuje naše ponašanje u svakodnevnom životu. On je promjenjiva kategorija koja se zapravo mijenja svaka 2 sata (ovisno od okretaja Zemljine osi)

Način izračunavanja vašeg BIORITMA:

Potrebno je ubrojiti dan i mjesec rođenja, tako da dobijete jednoznamenkasti broj.

Primjer:

dan i mjesec rođenja: 25.06.

2+5+6 = 13 a to je 1+3 = 4

BIORITAM 1

Ovo je najzahtjevniji broj, pa su osobe takve i kada je hrana u pitanju. Žele samo najbolje od života jer smatraju da im to pripada pa su za stolom izbirljivi i veoma cijene kvalitetu hrane. Vole ekskluzivna jela kojima ne mogu odoljeti. Klorofil je veoma važan sastojak hrane koju bi trebali unositi pripadnici broja 1. Dakle – za njih je bitno da unose veće količine zelenog povrća.

BIORITAM 2

Senzibilna dvojka obožava sve vrste slatkiša i kolača, kojima ublažava ljubavne probleme i životna iskušenja. Pošto je pravi kućni tip – voli ukusna jela domaće proizvodnje. U pogledu hrane nisu pretjerano izbirljivi ali zbog osjetljivog želuca trebaju izbjegavati žestoka pića i previše začinjenu hranu. Preporučuje im se hrana sa žutom ljuskom / ovojnicom ( paprika, krumpir, bundeva, banana…).

BIORITAM 3

Pripadnici broja tri veoma uživaju u hrani i često se muče s viškom kilograma. Njihova ishrana treba biti obogaćena ljubičastim voćem i povrćem. Previše vole špagete, lazanje i slična jela koja ih debljaju.

BIORITAM 4

Pripadnici broja četiri veoma su skromni kada je hrana u pitanju. Oni uglavnom uzimaju ono što je neophodno. Oni ne jedu previše. Za njih je idealna hrana bijele boje. Oduševljava ih hrana napravljena od tijesta.

BIORITAM 5

Vječna djeca – petice uvijek idu u korak s vremenom pa prvi prihvaćaju makrobiotiku, vegetarijanstvo i svaki drugi nutricionistički trend. Petice vole kuhanje, nova jela i nove recepte ali su dosta izbirljive. Pošto ne vole dugo sjediti na miru, one jedu više puta dnevno. Privlače ih egzotična jela.

BIORITAM 6

Pripadnici ovog broja imaju odličan apetit. Nije im lako ugoditi jer su veliki gurmani a pritom se i sami super snalaze u kuhinji. Najvažnije im je da je hrana lijepo aranžirana ali i ukusna i raznovrsna.

BIORITAM 7

Sedmice su ljubitelji vegetarijanske i makrobiotičke kuhinje. Trebalo bi da koriste povrće i voće u velikim količinama izbjegavajući kisele plodove. Idealan obrok za njih bilo bi raznovrsno povrće s grilla ili neki neobični specijalitet na bazi biljaka.

BIORITAM 8

Žestoke osmice u svemu pretjeruju. Vole dobro začinjenu hranu i uz to popiti koju čašicu viška. Obožavaju meso no bilo bi dobro da više unose voća i povrća. Njima se zapravo preporučuje laganija ishrana.

BIORITAM 9

Devetke imaju veoma dobar apetit. Vole svježe i kuhano povrće i voće. Nisu izbirljive kada je hrana u pitanju. Preporučuje im se voće i povrće indigo boje. Njima je važno da je hrana ukusa, srednje začinjena i da je ima u velikim količinama. Uz obrok vole i čašicu dobrog vina.