Iznenadna smrt poznatog travara Asima Kljuna iznenadila i rastužila mnoge: NEIZRECIVA BOL ZA PORODICU ALI I ZA HILJADE PACIJENATA

10606579_751007765005367_5579421768231844987_nPrvog dana nove, 2016. godine, mnoge je zatekla vijest da je poznati travar, Asim Kljun, zauvijek napustio ovaj svijet. Nevjerica je bila tim veća što je gospodin Kljun bio poznat između ostalog, i po svom čeličnom zdravlju. Kako od Kljunove porodice saznajemo, Asima je smrt zatekla na nogama. Infarkt.

Među onima koji su ga poznavali, ostaće poznat po svojoj veseloj, optimističnoj i ohrabrujućoj viziji života, filantopiji, pomaganju drugima. Bio je veliki humanista, pomagao mnoga udruženja, ustanove…domove za stara i iznemogla lica, domove za nezbrinutu djecu… Potpomogao je i razvoj nauke. Svojim se djelima nikad nije hvalio, ali “među rajom” se znalo da je stipendiranje studenata i uopće, pomaganje drugima, osjećao svojom dužnosti. Predano je cijelog svog života radio na izdizanju fitoterapije na više grane. U tome je umnogome i ispio. Na hiljade ljudi izliječeno je od ciroze jetre, hepatitisa, raka, tumora..njegovim biljnim preparatima.

U nastavku prenosimo obavijest Kljunove porodice.

“Poštovani prijatelji, poznanici…svi smo zatečeni iznenadnim i preranim odlaskom vašeg i našeg Asima. Iznenadna smrt zatekla ga je u 56. godini života. U cilju što bezbolnijeg prevazilaženja ovog nenadoknadivog gubitka, a sa željom da ispoštujemo sve preuzete obaveze, javnost i sve Asimove pacijente obavještavamo: Porodičnu tradiciju uspješnog liječenja biljnim preparatima nastavit će porodica Asima Kljuna. Kao što to zakon prirode i nalaže, kontakt osoba sa Vama bit će Asimov najstariji sin Semir. Kontakt brojevi telefona i E-mail adrese ostaju nepromijenjeni. Termini će biti dogovarani u skladu sa Vašim i našim mogućnostima i obavezama. Hvala. Porodica!”

Izrazima žaljenja pridružuje se i redakcija magazina Aura čiji je iskreni prijatelj i saradnik, Kljun bio godinama.

Dženaza namaz klanjana je u Baru, Crna Gora, 2. januara 2016. godine.

(aura.ba)