Iznajmljuju uklete kuće – noću izlaze duhovi, zvukovi su jezivi

Castle House – jedna od najukletijih kuća

Jedna od najukletijih kuća u SAD-u izgrađena je 1850. godine, a prvi vlasnik je bio ugledni liječnik. Tokom vremena u njoj je bila i mala bolnica, mrtvačnica pa čak i brijačnica. Više od sto godina stanari svjedoče paranormalnim aktivnostima.

Ova kuća, koju većina ljudi zaobilazi, nalazi se u malom mjestu Brumley, ima 4 spavaće sobe, uređena je starinski, a cijena za jednu noć je oko 3000 kuna. Gosti su upozoreni kako nema povrata novca ukoliko se prestraše i pobjegnu iz kuće.

Vlasnici kuće kažu kako je u zadnje vrijeme dosta paranormalnih aktivnosti. Posjetili su ih i lovci na duhove i zabilježili dva slučaja – vidjeli su duh muškarca na spratu kuće i mladića obučenog kao vojnik.

Parks Bowman Mansion 

U ovoj ukletoj kući mogu se iznajmiti tri sobe, a nalazi ae u New Orleansu u SAD-u. U njoj je toliko paranormalnih aktivnosti da se našla na “Top 10 ukletih Airbnb lokacija”.

Ali, vlasnici kuće kažu kako gosti ne trebaju strahovati jer se radi o duhu vrlo sramežljive djevojčice u žutoj haljini koja je umrla oko 1890. godine. Ipak, boravak u ukletim sobama ne preporučuje se djeci mlađoj od 12 godina.

Kuća Tallison iz 16. vijeka

Nalazi se u Škotskoj i bila bi dovoljno jeziva i bez duhova koji njome šeću. Zapravo radi se o ukletoj sobi koja je nekada davno bila uređena za prvo dijete vlasnika kuće. Ali, ono je umrlo i od tada su se počele događati čudne stvari u toj sobi, iz nje počeli dopirati jezivi zvukovi tokom noći.

Prijašnje vlasnike je sve to toliko užasavalo da su odlučili više nikada ne ulaziti u tu sobu. Zapravo su je zapečatili svetim simbolima. Soba je ukrašena crnom stolarijom, ima izrezbareni oltar i tamnu tkaninu na zidovima.