Izgledajte predivno sa ovih 10 isplativih savjeta

Svako želi da lijepo izgleda. Ipak, većini nam nije nimalo drago kada moramo potrošiti dodatni novac na uljepšavanje. Dakle, novac ili ljepota? Težak izbor? Pa, zašto ne oboje? Predstavljamo vam deset isplativih i jeftinih načina da predivno izgledate.

Hranite se zdravo


Hraniti se zdravo ne znači da morate jesti skupu hranu. Dovoljno je da izbjegavate masnu i brzu hranu. Integralne žitarice, smeđa riža, orašasti plodovi, nemasno meso, obrano mlijeko, riba, svježe voće i povrće su veoma zdravi i jako dobri za vašu kožu.

Održavajte higijenu noktiju


Prljavi noki, osim što grozno izgledaju, mogu biti uzročnici raznih infekcija i oboljenja. Upravo zbog toga je potrebno da ih uvijek održavate čistim i urednim. Da bi to uradili, ne morate ići u salon za uljepšavanje – to možete sasvim uspješno uraditi i kod kuće.

Brinite se za zdravlje zuba

Ništa ne može biti odbojnije kao žena sa pokvarenim zubima. Dakle, uvijek perite zube, najmanje dva puta dnevno. Čim primijetite karijes, odmah posjetite stomatologa. Takođe, da bi vaši zubi uvijek bili zdravi i bijeli, ne zaboravite koristiti zubni konac.

Vodite računa o kosi

Redovno koristite šampon i regenerator. Prilikom putovanja, ako imate dužu kosu, vežite je u rep. Takođe, izbjegavajte pretjerano češljanje (četkanje) kako bi se izbjeglo lomljenje kose.

Briga o stopalima

Vrlo često, žene su toliko preokupirane ostatkom tijela da imaju tendenciju da zapostavljaju stopala. Vodite računa o stopalima i nemojte dozvoliti da se na njima razviju pukotine. Takođe, potrebno je i da održavate higijenu noktiju na nogama, jer oni imaju tendenciju da skupljaju više prljavštine.

Ne zaboravite da uklonite šminku

Kozmetika ima za cilj da daje umjetnu podlogu vašem izgledu. Ona ne bi trebala da predugo ostaje na vašoj koži. Dakle, bez obzira na to koliko ste umorni, uvijek se postarajte da ukonite sve tragove šminke sa lica, prije nego odete na spavanje.

Klonite se sunca

Izbjegavajte sunce, koliko god je to moguće. Direktno izlaganje suncu može izazvati pojavu tamnih fleka, pretjeranu pigmentaciju kože, brže starenje kože, a ponekad može dovesti i do raka kože. Prije nego izađete van, obavezno nanesite zaštitnu kremu ili losion (zaštitni faktor 30 i više).

Spavajte


Spavanje osam do deset sati dnevno opušta sve mišiće u vašem tijelu. Takođe, vaša koža se za vrijeme spavanja odmara i obnavlja. Krajnji rezultat: ujutro se budite svježi i sa zdravim sjajem na licu.

Pijte vodu


Ako pijete osam do deset čaša vode to vam može pomoći da se otarasite pojedinih zdravstvenih problema i do 70%. Voda se ponaša kao prirodno sredstvo za čišćenje i otklanja sve nečistoće iz vašeg organizma. Ona čisti, vlaži i uklanja mrtve ćelije kože, dajući koži prirodan i blistav sjaj. Takođe, voda poboljšava vaš ten.

Smijte se


Osmijeh ništa ne košta, a vašem licu daje prekrasan sjaj. Ne pričamo o vještačkom ili lažnom već o iskrenom i toplom osmijehu koji odražava samopouzdanje i pozitivnost. Čak i studije pokazuju da se momcima više sviđa nasmijano lice, jer im djeluje pristupačnije i atraktivnije.

Autor: minimagazin.info