Izdvojite nekoliko minuta za ovaj video koji će vam poboljšati vid!

Svakodnevno gledanje u monitore kompjutera, TV- a ili mobitela predstavlja veliko opterećenje za naše oči. 

Prirodom je predviđeno da moramo mijenjati fokus pogleda od bližeg ka daljem i obrnuto. Ranije smo gledali u daljinu, gledali u beskrajne šume i polja, a sada satima buljimo u svoje smartphone i ostala tehnološka čuda.

Krenuvši protiv prirode, čovjek je naravno dobio probleme sa vidom, jer ljudsko oko nije prilagođeno takvom teškom opterećenju – konstantnom gledanju na bliske ekrane. Zato, svake godine sve više i više ljudi se suočavaju sa oštećenim vidom i bolestima očiju.

Kako biste barem malo popravili situaciju, pogledajte ovaj video, koji ima dobar učinak u oporavku vida, a koji je zasnovan na promjeni perspektive.  Također, video pomaže otklanjanju umora i razdražljivosti. Kod redovnog gledanja videa (barem jednom dnevno), primjećuje se znatno poboljšanje vida.

Sličan efekat možete postići i u prirodi, naprimjer, razgledajući grane drveća, nakon čega odmah podižući oči ka nebu – to je ista promjena perspektive. Ali, ako nemate te mogućnosti – sačuvajte ovaj video i podijelite ga  prijateljima, kojima može biti od pomoći.