Izborna kampanja: KAKO JE POLITIČAR PROMIJENIO PREZIME DA BI SE DOMOGAO VLASTI?

On ne može da vodi političku kampanju na društvenoj mreži Fejsbuk, jer iz kompanije smatraju da je njegovo prezime “nepristojno”.

Mladić koji se u svom gradu Lobes u Beolgiji bori da uđe u vlast, postao je vijest u svjetskim medijima, ali ne zbog politike za koju se zalaže, već samo i jedino zbog svog prezimena.

Naime, on ne može da vodi političku kampanju na društvenoj mreži Fejsbuk, jer iz kompanije smatraju da je njegovo prezime “nepristojno”. On se zove Luk Anus, a ova društvena mreža ga jednostavno ne želi.

Luk (26) je kandidat Socijalističke partije za savjet u mjestu Lobes u Belgiji, a kada je vidio da je neko na internetu podijelio fotografiju sa njegovim izbornim posterom, shvatio je da će morati da promijeni svoje ime. zato je na Fejsbuku promijenio svoje ime u Luk Anu.

“Fejsbuk jednostavno ne prihvata moje prezime – rekao je on lokalnim novinarima.
Fotografija njegovog izbornog postera brzo je postala viralna u Belgiji, a onda se proširila dalje u svijet.

Komentari na ovu fotografiju su razni, pa ima i onih pogrdnih, a mlađani političar kaže da sa tim ne može da se izbori, Iako ga Fejsbuk ne prihvata, Luk nije jedini u Belgiji koji se preziva Anus. Takvih je još 49 građana ove zemlje i oni svi žive u regionu Valonije.