Izborite se sa umornim pogledom i podočnjacima na prirodan način

Ako vas nerviraju natekli kapci, podbuhle oči ili onaj vrećasti izgled očiju, ne morate odmah razmišljati o operativnom zahvatu niti se hvatati za novčanik i juriti u potragu za skupocjenim kremama. Iz kućne radinosti primijenite tek jedan ili dva savjeta koja vam nudimo, i ne brinite. Svjež izgled je zagarantovan

Uzmite metalnu kašiku i stavite je pod mlaz što hladnije vode. Zatim je tako ohlađenu držite na oku barem jednu minutu.

Učinkovita je zbog sastava i krema protiv hemeroida. Samo je u tankom sloju nanesite na područje oko očiju. Usput njome premažite i bore.

Tanke kriške krastavca korištene kao kompresa na zatvorenim očima opustit će umorne nateknute oči.

Vrećica crnog čaja natopljena u hladnoj vodi postavljena na oči tijekom 10 minuta smanjit će oteknuće izazvano nakupljanjem tekućine. Nježno ju pritisnite sa svake strane da iscijedite tekućinu. Navlažene vrećice čaja sa kofeinom djelovat će na jednak način smanjujući otekline, jer kofein proširuje krvne žile i smanjuje oteknuće.

Izbjegavajte slanu hranu, koja uzrokuje zadržavanje tekućine.

Podignite glavu dok spavate, da bi spriječili da se tekućina sakupi ispod očiju i natekne praveći vrećice ispod očiju.

Nekoliko bjelanjaka, žestoko izlupanih, nanešenih četkicom na lice i ispod očiju zategnut će kožu i smanjiti natečenost. Dodajte kap ili dvije ulja vještičje lijeske koja također smanjuje otekline i spriječava da se bjelanjak prebrzo osuši.

Pobrinite se da pijete dovoljno vode, jer i to smanjuje otekline oko očiju. Kad je osoba dehidrirana tijelo počinje spremati vodu kao sistem obrane, a to uzrokuje otekline oko očiju.