Izbjegnite sastanak sa zubarskom bušilicom: Evo kako pravilno prati zube

Pranje zubi i nije neka nauka, zar ne? Dva puta dnevno staviš pastu na četkicu. Iščetkaš temeljito, ispereš i to je to. Što jače upireš i što duže četkaš – zubi će biti čišći!

Karikiramo, ali jasno vam je na što ciljamo – ako već nešto radimo dva puta dnevno, onda se to isplati raditi kako treba. U kratkom vodiču koji vam donosimo provjerite svoju tehniku četkanja zubi i budite sigurni da ćete, uz prave alate i tehniku, lakše izbjeći susret sa zubarskom bušilicom.

1. Glavu četkice okrenite lagano prema desnima, otprilike pod uglom od 45 stepeni. Zube četkajte nježnim, malim, kružnim pokretima.

2. Usredotočite se na svaki zub pojedinačno, izvodeći od pet do deset kratkih kružnih pokreta, počevši od stražnjih zubi prema prednjima.

3. Za temeljito čišćenje sjekutića, okrenite četkicu pod oštrim kutom i pomičite je. kratkim, nježnim pokretima, prvo na jednu unutarnju stranu zubi, pa zatim na drugu.

4. Pri pranju prednjih zubi, unutarnju površinu četkajte nježnim polaganim pokretima, a vanjsku površinu bržim, kružnim pokretima četkice.

5. Nemojte zaboraviti na čišćenje unutarnje strane zubi: malim, kružnim pokretima s nježnim pritiskom.

6. Neizostavan dio rutine je i temeljito čišćenje jezika na kojem se nakupljaju bakterije. Budite nježni, ali temeljiti.