Izbacite ove navike i produžite vijek “čvrstih” grudi!

 
Žene se naježe na sam pomen opuštenih grudi, i zato na sve načine pokušavaju da izbjegnu da im se to desi. Ali, to je prirodan proces i ne možemo se izbjeći. Ipak, izbjegavajući neke od dole navedenih navika, možemo produžiti “vijek” čvrstih grudi.


Oblačenje grudnjaka

Ovaj ženski odjevni komad podupire grudi i ‘drži ih na mjestu’. Bez njega, grudi se smetano pomjeraju, tako da koža brže slabi, kao i proizvodnja kolagena. Zato ih obavezno nosite, a prilikom kupovine grudnjaka, konsultujte se sa prodavačicom koja veličina i oblik bi vam najviše odgovarali.

Naglo mršavljenje

Ono negativno utiče na cjelokupni organizam pa tako i na grudi. Prilikom gubitka kilograma, tkivo grudi slabi i opušta se vremenom.

Pušenje cigareta

Konzumiranje cigareta štetno je po cijeli organizam, pa tako ni vaše grudi ne mogu izbjeći njihov loš uticaj. Cigarete sadrže sastojke koje slabe proizvodnju kolagena i razgrađivanje elastina, koji su zaduženi za mladolik izgled vaše kože. Takođe, pušenje ubrzava i starenje kože tako što smanjuje protok krvi.

Pretjerano sunčanje

Izlaganje kože štetnim UV zracima može dovesti do formiranja trajnih bora, utičući na proizvodnju kolagena. Nedostatkom kolagena koža gubi svoju elastičnost, a to rezultira opuštene grudi.