Iz prakse iscjeliteljke Mukadese Kade Radetinac nam stiže nova, poučna priča: Kako je lijepa Sarajka kažnjena “usidjeličkim prokletstvom”!

Kada Radetinac, duhovna iscjeliteljka (062-904 793)

Imala sam više veza od bilo koje moje drugarice samo, svaka je pukla prije vjenčanja. Godine su prolazile, sve se drugarice poudale, a ja ostajala sama. No, moja je tužna životna priča okončana uspješno i sretno zahvaljujući Mukadesi Kadi Radetinac:

– Izlaziti sam počela rano. Sa 16 godina sam već obišla svaki sarajevski lokal, od Ilidže do Baščaršije. Sa 17 sam se već mogla pohvaliti da sam poznavala svakog konobara. U 18. sam bila “iskusna” cura sa nekoliko veza iza sebe. Predamnom je bila, tako sam vjerovala, lijepa budućnost. Sa bogatim roditeljima i vezama, za mene nije bilo nikakvih problema. Fakultet upisan iz prvog pokušaja, vozačka dobijena takođe iz prve. Imala sam sve što sam poželjela, a željela sam samo dobar provod – započinje svoju ispovijest Ajla V. iz Sarajeva, danas tridsetdvogodišnja domaćica, ponosna majka tri mjeseca starog dječačića.

Smije se dok nam objašnjava svoju ulogu majke i domaćice te veli da se na prvu može steći dojam da je “podbacila”, da nije uspjela u životu ili da je možda nesretna trenutnom ulogom.

– Naprotiv. Nikad u životu nisam bila sretnija. Baš mi skoro jedna drugarica kaže kako sigurno patim zarobljena u braku. Slatko sam se nasmijala. Dabogda ja ovako bila zarobljena cijeloga života – kazuje Ajla u nastavku pojašnjavajući kako je došlo do naglog zaokreta u njenom životu.

– Tamo negdje nakon završenog fakulteta, shvatila sam da imam sve manje drugarica. Jedna po jedna se udavala, pa su djeca dolazila na svijet. Nisam imala čestito s kim kafu popiti. Moje drugarice nisu više imala vremena za mene. Doduše, ja sam odmah našla mlađe društvo, da imam s kim dernečiti po gradu. Samo, brzo sam uvidjela da nije to to.

– Poželjela sam i ja iskusiti čari braka, skrasiti se, malo smiriti. I moji su bili za to. Majka pogotovo. Baš tad sam bila u ozbiljnoj vezi no, čim sam pomenula brak, ta je veza pukla. Bez riječi objašnjenja, moj voljeni čovjek je nestao.

– Isto se ponovilo s narednom vezom, i onom nakon nje. Čudno mi je to sve bilo, pogotovo što sam ja bila situirana djevojka. Svoj stan imala, automobil, stabilan posao u očevom preduzeću. Pritom, bez lažne skromnosti, izgledala sam kao top model. I nikog da privučem da poželi sa mnom pred matičara otići. Da, baš tako je bilo – prisjeća se Ajla.

Donijela je tada odluku da više nikoga ona neće prositi. Čekaće da bude zaprošena. No, taj momenat nikako nije dolazio.

– Na svoj 28. rođendan sam upoznala predivnog muškarca. Ljubav je cvjetala, lijepo smo se slagali i voljeli. Govorio je kako nikad nije upoznao ženu poput mene, čak se uselio u moj stan. No, kad sam predložila da ozakonimo vezu, rekao je da će razmisliti. Iste večeri, dok sam se ja tuširala, on se iselio, ostavivši me šokiranu, zbunjenu, uplakanu.

– Opet sam bila na početku, usamljena, utučena i beskrajno tužna. A onda sam novog, prekrasnog muškarca. Pomogao mi je da lakše prebolim raskid. Činilo se da me razumije ali i da me voli. Pomislih tada – ovo je čvrsta ljubav. Neraskidiva. Ipak, htjela sam znati na čemu sam, vidjeti hoće li se scenario ponoviti. Skupila sam hrabrost i zapitala ga šta misli o braku.

– Jesi ti luda? Ne poznajemo se dovoljno dobro. Ustvari, sad vidim da te uopšte ne pozanjem! Uostalom, ne mislim se još ženiti, premlad sam – rekao je, napustivši me zauvijek.

– Kad sam četiri mjeseca kasnije čula da se oženio, shvatila sam da imam ozbiljan problem. Približavala sam se tridesetim vrtoglavom brzinom, biološki sat je gromoglasno kucao tik-tak, a ja nisam uspijevala naći srodnu dušu. Tada sam posjetila Kadu Radetinac.

– Na tebe je bačeno “usidjeličko prokletstvo” još u tvojoj sedamnaestoj godini – objasnila mi je Kada, a onda mi sve u detalje objasnila i opisala osobu koja mi je od života napravila pakao.

Zaprepastila sam se kada sam u tom opisu prepoznala najbolju drugaricu kojoj sam, tokom jedne novogodišnje noći, “posudila” momka. Ispostavilo se da mi to nije oprostila, pa se poslužila magijom da me nauči pameti.

– Uglavnom, Kada je odmah pristupila procesu skidanja prokletstva. Dala mi je zaštite, Životni pečat i nacrtala tačno dan i muškarca kojeg ću upoznati i provesti ostatak života s njim. Sve kako je rekla i desilo se. Zato me danas ne dotiču priče pojedinih osoba o tome kako sam kao nešto, zarobljena u braku. Ovo je “zatočeništvo” do kojeg sam došla na jedvite jade. Ljudi, ja sam presretna. Sve gledam ovaj prsten na svojoj ruci i topim se od ljubavi. Još kad sam postala majka? Osjećaj se ne može opisati. Volim svog muža najviše na svijetu, a ljubav je obostrana. Ništa mi više ne treba, nas troje smo sebi dovoljni. Ovo je čitav moj svijet, svemir.

– Moram još ovo reći; ako vam u životu nešto ne ide od ruke, i to duži vremenski period, vjerujte da ste pod utjecajem neke negativne sile. Odmah se javite Kadi Radetinac! Ona će vam pomoći! Ah da, i ovo još da kažem. Nađoh neki dan tu svoju drugaricu na FB i vidim, status veze – razvedena. Nije da se radujem ali, mislim da svako zlo mora biti kažnjeno. Uglavnom, javim joj se ja na FB, pošaljem par fotografija moje idile, a ona, sva u čudu. Valjda i zaboravila da mi je prije toliko godina magiju poklonila. Nisam joj još otkrila da sve znam. Pravim se malo naivna, služim joj kao rame za plakanje dok mi se jada kako joj je odjednom, preko noći, sve u životu krenulo nizbrdo. Šta da vam kažem još osim, činite ljudi dobro i samo dobro. I pojačavajte dozu. Bit ćete prezadovoljni onim što vam se vrati…

Komentari

komentara

error: Content is protected !!