Iz prakse bijelog maga Ade Sarajlije: ZAOVA JE NAPRAVILA ZLOČIN PREMA SVOME BRATU I NAŠOJ KĆERKICI

Danas je 29 – godišnja Una F. iz Sarajeva apsolutno svjesna besmislenosti vremena koja su iza nje. Vratiti ih ne može nazad, pokušava zacijeliti ožiljke na duši, te traume koje nosi zbog tuđe zlobe, pakosti i mržnje. Posvetila se odgoju, sada već petogodišnje, kćerkice koja ni kriva ni dužna odrasta uz razvedene roditelje.

Na početku razgovora, uz dubok uzdah, kaže ljubomora u porodici je uništila jednu veliku ljubav, dvoje mladih ljudi, jedno dijete je ponajviše kažnjeno, a karma se počela vraćati tamo gdje je zlo posijano.

„Ni sada ne mogu odgonetnuti da li je to zaovina ljubomora ili sestrinska posesivnost. Šta god da je, za mene je to najveće zlo; ljubomora je zločin, a posesivnost otrov – kaže na početku razgovora Una.

Dok priča, suza nije izdržala, orosi joj lice, mislima zavladala zbrka. Osobu, koju je voljela poput sestre odjednom je počela gledati sasvim drugim očima. Prezire je, sažalijeva, na momente i mrzi.

„Ne želim puno o njoj da pričam. To je iza mene, ali mi je drago da moja zaova danas je paćenica, napola je luda žena, život joj je pakao. Moj bivši muž živi pasji život, ostavila ga je i druga žena, ona koju mu je na moje mjesto dovela njegova sestra… Stigle ih moje suze. Karma je čudo, vratila se na mjesto zločina – kazuje Una.

Una je kćerka  jedinica kod roditelja. Imala je sve uslove za dobar život, ali je njena mladalačka ljubav  odvojila od roditelja. Zaljubila se sa nepunih 17 godina, a udala za Senada čim je postala punoljetna. Bukvalno je pobjegla od kuće. Senad je bio od nje stariji skoro sedam godina. I on je bio dijete Sarajeva. Imali su porodičnu kuću u Logavinoj ulici.

„Živjeli smo u porodičnoj kući, meni to nije smetalo. Njegovi roditelji su me jako lijepo prihvatili, a sa njegovom sestrom sam gradila skoro sestrinske odnose. Toj sam ženi beskrajno vjerovala.

Hiljadu puta prevarena

Mladost – ludost, naivnost – kazat će danas Una, uz opasku da sebi nikada neće oprostiti što je bila toliko glupa, jer je vjerovala pogrešnoj osobi. Dodaje, da ni u snu nije mogla zamisliti da sumnja u zaovinu pažnju, susretljivost, osmjehe….

„Tek kada mi je bijeli mag Ado Sarajlija počeo „listati život“ u Logavinoj ulici, te i opisivati detalje moje naivnosti, shvatila sam da sam hiljadu puta prevarena, da sam zaovin sihir uzimala mjesecima u hrani, sokovima, poklonima – kaže Una.

Una je već bila u trećem mjesecu trudnoće kada se vjenčala sa Senadom. Već je bila u svome svijetu majčinstva, tako da nije imala vremena da razmišlja o tuđoj zlobi. Uz sve to bila je ludo zaljubljena u svoga muža, pa joj je sve njegovo bila priraslo za srce.

„Ti si srcem sve prihvatala i srcem uzvraćala, čak i zaovi koja ti je mjesecima unosila sihir, trovala i tebe i tvoga muža, da bi vas rastavila. Ona je za svoga brata izabrala najbolju drugaricu. I zato se poslužila sihirima – objasnio joj je Ado Sarajlija, te je podsjetio na nekoliko situacija u kojima je zaovi „uzimala sihir iz ruke“.

„Sada mi je jasno zašto se Senad promijenio preko noći. Okrenuo se kafani, izlascima, mene počeo ponižavati, tjerati iz kuće. A kada je rekao kako sumnja da je naša kćerkica njegova, to mu nisam mogla oprostiti. Pokupila sam se i otišla iz Logavine ulice – otkriva nam Una.

Ogorčena, razočarana i povrijeđena  Una se obratila za savjet bijelom magu Adi Sarajliji. Nju je ponajviše zanimalo šta će biti sutra sa njinim brakom.

Nakon što je uradio numerološku i astrološku analizu za njih oboje, Ado je sledio:

„Vama nije suđen zajednički život. Previše je zla posijano u zajedničkoj kući. Ti si se na vrijeme izvukla, a tamo će zavladati rasulo, haos, mržnje, bolesti…. Čuvaj sebe i svoje dijete, a suđeni će doći – kazao joj je bijeli mag Ado.

Danas, dvije godine kasnije, sve Adine riječi se ostvaruju. Una se ne raduje ovakvom raspletu, ali je sretna što je poslušala savjet tarota Ade Sarajlije.

error: Content is protected !!