Iz pera Miloša Tomića: Zašto Italiju tresu zemljotresi?!

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Juče je, počevši u 3.36 h, italijansku pokrajinu Umbriju pogodio niz zemljotresa, jačine do 6,2 Richtera, koji su odnijeli desetine života, te prouzrokovali ogromnu materijalnu štetu.

Danas je na astrološkom nebu aktuelna konjunkcija 2 malefika, Saturna i Marsa, u znaku Strijelca, na kraljevskoj fiksnoj zvijezdi Antares.

Kao relevantnu kartu Italije, ja lično preferiram kartu Republike Italije (10.06.1946. 16.00h Rim, Italija) sa Ascendentom na 24* 06’ Vage.
Pomenuta konjunkcija Marsa i Saturna pada u II polje ove karte, polje koje se u mundanoj astrologiji vezuje za imovinu i finansijsko stanja jedne države. Mars i Saturn su u široj opoziciji sa Suncem i Uranom u VIII polju karte (polje smrti), te grade seskvikvadrat (135* – aspekt nagrizanja) sa Saturnom u Raku, vladarom IV polja.

IV polje je temelj svakog horoskopa, te u mundanoj astrologiji između ostalog predstavlja i kvalitet i sastav tla na kome se nalazi određeni grad ili država. U ovoj karti, IV polje počinje u trećoj dekadi Jarca (dekada Djevice), obuhvata umetnuti znak Vodolije, a dispozitori su Saturn u Raku i Uran u Blizancima. Slabije plodno tlo (Jarac), bogato vodom (Saturn u Raku), sklono čestim naglim podrhtavanjima (umetnuta Vodolija).

Tranzitni Uran iz retrogradnog hoda zatvara egzaktnu opoziciju sa Ascendentom ove karte (iznenadan udar, prepad, napad, šok), te gradi blizak kvadrat sa već pomenutim Saturnom u Raku. Naglo uzdrmani (Uran), ionako slabi temelji (Saturn u egzilu u Raku).

Da se podsjetimo, najrazorniji zemljotres koji je pogodio Italiju se desio 06. aprila 2009. Zemljotres magnitude 6,3 je pogodio regiju Abruzzo, te gotovo u potpunosti razorio srednjevjekovni grad L'Aquilu. Tranzitni Uran na 23* Riba u inkonjunkciji (Keplerov aspekt smrti) prema Ascendentu. Tranzitni Mars i tranzitni Saturn su tad bili u opoziciji (Ribe-Devica), te su kvadrirali Uran i Sunce u VIII polju karte Italije (razaranje, smrt itd)

Vladar horoskopa Italije je Mesec u znaku Škorpije, a Mjesec ujedno predstavlja i narod jedne države. Kako se Škorpija dovodi u vezu sa regeneracijom i uzdizanjem iz pepela (ne samo metaforički!), ostajemo u nadi da će se italijanski narod uspešno izboriti sa iznenadnim nedaćama.

(aura.ba)