Iz ordinacije travara Denisa Jurišića: ERMINA POLA GODINE NE ZNA ŠTA SU IŠIJATIČNE TEGOBE, A MUHAMED NE HODA VIŠE KAO ROBOT!

Ermina R. je 51 – godišnja službenica u sarajevskoj „Elektroprivredi“.  Skoro tri godine se mučila sa išijasom, po sedam dana bila nepokretna, naročito u proljeće i jesen. Nema, kaže, lijeka i terapije, koju nije probala. Kada su 61 – godišnjem Muhamedu T. iz Zenice saopćili konačnu dijagnozu „diskus hernija vrata“, on je upitao „šta je to“, a doktor mu je kazao: To znači da ćete imati tešku starost!

Za sarajevskog fitoterapeuta Denisa Jurišića uveliko se zna da je „prirodni dokltor“ koji veoma uspješno liječi bolesti kostiju, mada ništa manje nisu učinkoviti ni njegovi biljni preparati za ženske bolesti, žučne i bubrežne kamence, anemiju, nervozu, kožne bolesti…

Denis je jedinstven po tome što on službenu medicinu s potpunim respektom forsira kao temelj svakog liječenja. On prvo od svakog pacijenta traži kompletnu dokumentaciju, pa tek onda počinje sa svojom biljnom terapijom, u kojoj je utkano viševjekovno „herbar znanje“ pisano savjetima velikih ovdašnjih, ali i svjetskih narodnih travara.

Zato nije ni malo iznenađujuće da su njegovi pripravci veoma učinkoviti, te da ozbiljno pomažu u liječenju mnogih, pa i najtežih bolesti. Posebno je uspješan kod bolesti kostiju, za koje ima čitavu paletu prirodnih lijekova. U ovom broju pročitajte nova istinite svjedočenja prezadovoljnih pacijenata.

Ermina R., Sarajevo: Dragi Bog me poslao travaru Jurišiću da izliječim išijas!

Ermina R. je 51 – godišnja službenica u sarajevskoj „Elektroprivredi“.  Skoro tri godine se mučila sa išijasom, po sedam dana bila nepokretna, naročito u proljeće i jesen. Nema, kaže, lijeka i terapije, koju nije probala.

–             Kada neko „zaradi“ išijas, u jednom trenutku bolest ga dotjera do zida i više ne zna kako da reaguje. Ja sam se Denisu Jurišiću javila, jer više nisam imala ni jednu djelotvornu terapiju – započela nam je Ermina svoju priču.

Skoro tri godine je obilazila doktore; jedan joj je preporučivao mirovanje, drugi kretanje; jedan tople obloge, drugi savjetovao „nikako tople, već samo hladne“, treći kortikosteroide, četvrti samo analgetike… Naslušala se savjeta i savjeta, naprovodila terapija – od onih medikamentnih do fizikalnih. Na kraju se počela, kaže, moliti Bogu da joj olakša tegobe.

–             Možda me je dragi Bog i poslao travaru Jurišiću. Javila sam mu se kao mojoj zadnjoj nadi. Dobila sam „Di tof melem “ i kapi za išijatične tegobe,  te jedno ulje, dvije kreme i jedan čaj, te uputstva za ishranu jer sam bila „pomašala“. Kao potrebno je da ove lijekove trošim mjesec dana – ispričala nam je Ermina.

Ona je sa tom jednomjesečnom terapijom, kako kaže, „išijas poslala pod zemlju“. Već pola godine nema nikakvih tegoba. Njen ukliješteni živac kao da su Jurišićevi biljni preparati „otkočili“.

Dočekala je da ponovo s pjesmom ide na posao. Korak lagan, kretanje bezbolno, san miran. A ništa od toga rahatluka nije imala skoro tri godine. Bilo je perioda u kojima je, kako kaže, sva iskrivljena kretala se brzinom puža,. Bilo je dana kada se, u strahu od bolova,  nije smjela pomjeriti ni milimetra.

Na kraju nam je otkrila kako je i smršala skoro desetak kilograma. Prvo što je uradila jeste da je „probušila kašiku“, a onda promijenila režim ishrane. Okrenula se svježem voću i povrću, riži, pasulju…

–             Posebno mi je bila zanimljiva večera. Mjesec dana sam jela jednu kajsiju, jednu smokvu i pet suhih šljiva. U početku mi je to bilo smiješno, pogotovo što mi je Denis kazao da se od ovih namirnica mrša, a hranjive su i ljekovite. Izgleda da je bio upravu. Zaista sam smršala…

Muhamed T. Zenica: ZBOG DISKUS HERNIJE VRATA PRIJETILI SU MI DA ĆU IMATI TEŠKU STAROST

Kada su 61 – godišnjem Muhamedu T. iz Zenice saopćili konačnu dijagnozu „diskus hernija vrata“, on je upitao „šta je to“, a doktor mu je kazao:

–             To znači da ćete imati tešku starost!

Preporučene su mu vježbe i „sancova kragna“, te lijekovi koji bi olakšali tegobe.  U tom periodu Muhamed je, kaže, bio kao robot. Od bolova nije mogao pomjeriti glavu, a kada bi se trebao okrenuti, onda je okretao kompletno tijelo.

–             Zaista sam imao velikih problema. Dovoljno je samo trenutak nepažnje, da se zaboravi na herniju, te okreneš vrat, toliko udari bol u glavu da skoro gubim svijest, a pred očima ko da je hiljadu svitaca. Godinu i pet mjeseci sam se mučio; niti sam imao lijepiog sna, niti sam čestito ručao, niti sam se mogao s unukom poigrati kako treba – priča o toj veoma bolnoj životnoj

Do Denisa Jurišića je stigao na preporuku kolege iz Žepča, koji je svoju diskus herniju izliječio uz pomoć preparata ovog travara. epizodi naš sagovornik. Redovno je koristio Di tof melem, ulje za diskus herniju, kreme i čajeve za deoksikaciju organizma.

–             Već nakon desetak dana sam osjetio olakšanje, kao da mi neka sila skida teret iz vrata. Tačno se osjećalo kako opopušta ukočenost, a samim tim i bolovi. Nakon mjesec dana sve se vratilo u normalu. Ja sam proveo još jednu terapiju,  kako naš narod kaže „za nedaj Bože“.  Nemam nikakvih tegoba … – prezadovoljan je Muhamed T.

Amira Jahić, Livno: Kako sam se riješila žučnog kamenca 8 mm.   

Iako je danas operacija žuči i vađenje kamenca rutinska operacija 45 – godišnja Amira Jahić iz Livna nije smjela pod nož. A kamen u žuči je vukla od svoje tridesete godine. Petnaest godina kasnije žučna kesa je bila puna velikih i malih kamenaca. Jedan je bio veličine 8 milimetara.

Ljekari su joj predlagali da ga izvadi laporaskopskim putem, ali ona nije smjela. U zadnje vrijeme se okrenula narodnoj medicini i travarima. Pila je sok od rotkve i koristila Jurišićevu terapiju protiv kamenca u žuči.

–             Trošila sam duže od dva mjeseca „Kalperin kapi“ koje mi je preporučio Denis Jurišić, a uzimala i sok od rotkve. Tačno sam osjetila pozitivne promjene, nestale su mučnine i nagoni za povraćanje. Uz to primijetila sam da mogu više pojesti hrane, a da me stomak ne zaboli. A kako sam svaka tri mjeseca odlazila na ultra zvuk abdomena, moji ljekari su bili iznenađeni. Na snimku nije bilo te „kamenčine“ u žuči. Uspjela sam uz pomoć biljne terapije Jurišića i njegovih recepata osloboditi se 15 – godišnjih patnji i strahova – kazala nam je Amira.

NARODNI RECEPT ZA OTAPANJE ŽUČNOG KAMENCA

U narodnoj medicini postoji jedan lijek koji se priprema od crne rotkve. Dovoljno je da rotkvu oljuštite i iscijedite u sokovniku.

Sok se pije četiti do pet dana (između 100 i 150 ml. Podijeljenih u všse manjih doza dnevno).

Nakon toga pravi se pauza od dva do tri dana, a zatim se postupak ponavlja izvjesno vrijeme. Terapije i rezultati su individualni; sve zavisi od veličine kamena. Da bi se ispoljilo ljekovito svojstvo ovog napitka od crne rotkve mora se biti uporno i strpljivo, ponekad i po nekoliko mjeseci.

Svježi sok rotkve djeluje na izlučivanje žuči, veoma je dobar za liječenje upale žučnog mjehura, a ako se pomiješa sa medom koristi se za liječenje katara bronhija.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!