Iz ordinacije Ade Sarajlije: NEZADOVOLJNA VLASTITIM ŽIVOTOM, ROĐENA SESTRA JE POKUŠALA UNIŠTITI MENE!

Danas, nakon svega što je prošla u životu, 35-godišnja Selma R. iz Sarajeva, za svoju će nepunih pet godina mlađu sestru kazati da joj sve ove godine, zapravo, i nije bila sestra, nego samo smetnja u životu.

 

Zbog nje je često imala problema sa roditeljima, koji su uvijek bili na njenoj strani. Nikada to nije uzimala za zlo, već je i ona prihvatila takav naćin života, da je mlađa sestra koja je, zapravo, razmaženi egoista, uvijek u pravu, te da joj se uvijek mora popuštati.

Centar svijeta

Ona je, kao nekom čarolijom, preusmjerila pažnju na sebe. U svemu je bila prva, glavna, u centru pažnje, naša kraljica. Navikla sam da i moj otac, kojeg sam beskrajno voljela, bude ponekad nepravedan prema meni, imala sam osjećaj da se češće topi od radosti kada mu ona sjedne u krilo i počne se maziti. Prema meni su bili nekako ozbiljniji, čak su imali i oštrije metode odgoja.

Vjerovatno zbog toga ja sam studije završila na vrijeme, dobila zaposlenje u državnoj firmi, uspješno gradila karijeru. Morala sam se stalno dokazivati roditeljima, da ne bi bila kritikovana.

Odmah da kažem da nisam bila ljubomorna na nju, bez obzira što se njoj bukvalno sve serviralo u životu. Naprotiv! Prihvatila sam je takvu kakva jeste, te joj stalno bila podrška, čak i kada nije bila u pravu.

Vjerovala sam da će ona jednog dana odrasti, da će se naš sestrinski odnos stabilizovati s godinama, kada postanemo odrasle djevojke i žene.

Nekako sam se nosila sa njenim neuspjesima, a nije imala uspjeha ni na jednom životnom polju. Nije uspjela završiti studije, nijednu ljubavnu vezu nije uspjela održati dugo, nije imala ni prijateljice. Mislim, da je egoizam bio uzrok za sve njene probleme. Odjednom je postala „sirota djevojka“ koju smo svako na svoj način sažalijevali, ali smo imali razumijevanja i za takvu njenu sudbinu.

Progutala sam knedlu, kada mi je rekla da mrzi moga vjerenika, da ne može očima da ga gleda. Baš je znala ujesti za srce. Mjesecima sam bila između dvije vatre – čovjeka moga života kojeg sam voljela i s kojim sam imala namjeru zasnovati porodicu i sestre, koja se otvoreno suprostavljala našem zajedničkom životu.

Opasna igra

Ni u snu nisam mogla zamisliti da će moja sestra, u naletu svoje bolesne posesivnosti, okrenuti se magijskim ritualima da bi uništila moju sreću. Tek kada sam pala u bolesničku postelju, kada sam ostala bez voljenog muškarca, počela sam otkrivati mračnu stranu moje sestre.

Oči mi je otvorio bijeli mag Ado Sarajlija. On me je i spasio iz kandži Vlaške magije, koju je u moj život donijela ta moja nesretna sestra.

Adi sam se obratila za pomoć, jer sam valjda kao sve osobe kojima počnu tonuti lađe, počela tražiti slamku spasa kod astrologa, hodža, magova….Najmanje sam očekivala da ću saznati kako je za sve moje životne nevolje uzročnik moja sestra, koja je nezadovoljna vlastitim životom odlučila da zatroje i moj.

– Imate sestru koja je nezadovoljna svojim životom. Ona ne može da podnese ničiji uspjeh, pa ni Vaš. Vi ste žrtva Vlaške magije – kazao mi je Ado i sledio me.

U nastavku mi je crtao detalje te opasne sestrine igre, te me uputio na koje groblje u Sarajevu da odem i potražim svoju garderobu, da pogledam u kojim saksijama cvijeća ima mrtvačke zemlje.

Poslušala sam ga i uvjerila se u istinitost njegovih riječi. Nisam imala izbora, već podvrguniti se duhovnim tretmanima čišćenja i uništavanja magije na sebi. Trajalo je to skoro tri mjeseca. Bukvalno sam uz Adinu pomoć pokušavala da vratim život u normalu. I uspjela sam. Pobijedila sam to zlo, ali uz određene gubitke. Vjerenik me je napustio zauvijek.

– Ta veza nije bila suđena. Ona bi pukla i bez uticaja sestrine magije, ali su sestrini rituali ubrzali njen prekid. I to je, možda, jedina dobra stvar u ovim belajima. Suđeni će doći nešto kasnije. Vas sreća čeka u tuđoj zemlji – kazao mi je Ado, nakon što je ponovo otvorio moju natalnu kartu i „zvijezdu“.
Imam razloga da vjerujem u ovo priču, jer ja već pakujem kofere i odlazim u Švedsku. Dobila sam divnu poslovnu priliku. Ostaje još da sretnem ljnbav svog života.
A što se tiče moje setre, ona je za mene mrtva!

Adin kontakt telefon u Sarajevu je 00387/63 989 489

Komentari

komentara