Ivan K., Dubrovčanin koji se podvrgao čak 15 puta kemoterapijama: „POČITELJSKOM SIRUPU“ DUGUJEM SVOJ DANAŠNJI ŽIVOT!

Uporedo sa hemoterapijom koristio je biljne sokove Senke Mušanović, a bez „Počiteljskog sirupa“ ne živi ni danas. Kaže, da u ovom čudotvornom napitku dobija snagu, smiruje psihu, održava zdravlje i kondiciju

Hemoterapija je učinkovita, ali može biti i štetna po zdravlje ljudi. Nažalost, često je jedini način za liječenje zloćudnih oboljenja, pa iako štetna, ne može se izbjeći. Ipak, nakon slučaja Dubrovčanina Ivana K., na čije je zdravlje hemoterapija ostavila samo pozitivne posljedice, a onih štetnih nema ni u tragovima, otvara se nova nada za sve koji jedini izlaz vide u ovakvom načinu liječenja.

Senka Mušanović

Škija i kašalj

Od 2016. godine do danas, opisao nam je Ivan hronologiju dešavanja, bio je na čak 15 hemoterapija. Nemilu terapiju ljekari su mu morali preporučiti nakon što su mu  dijagnosticirali karicnom pluća, a kako je bio u poodmaklom stadiju prijetio je i jetri.

  • Zapustio sam se. Stastveni sam pušač i to duhana „škije“. Nekoliko mjeseci sam kašljao kao magare, ali nisam sumnjao ni na što strašno, ni opasno. Bio sam sam svoj doktor, pa zaključio da je ili bronhitis ili duhanski kašalj. Tek, kad sam počeo izbacivati krv, sve je bilo jano. Otkriše mi rak pluća.

Od tada kreće njegova borba za život. Prošao je, kaže, od nemila do nedraga, od jednopg do drugog ljekara. Na kraju su ga poslali u Zagreb. Tamo su mu rekli da ga ne smiju otvarati jer mu je rak obuhavtio glavnu aortu, te da jedino mogu da mu pomognu kemoterapijom.

  • Preko noći sam postao beznadežan slučaj! – kaže.

U takvom stanju jedino što mu je bilo preostalo jeste da se pomiri sa citostaticima i kemoterapijom.

  • Kemoterapija je dala svoj efekat, ali ja sam odmah uključio i „Počiteljski sirup“. Moj kum mi je preporučio jer je njegova sestra lakše podnosila kemoterapiju uz pomoć preparata Senke Mušanović. Hvala zagrebačkim liječncima, ali hvala i Senki Mušanović. Zahvaljujući „Počiteljskom isrupu“ jačao sam imunitet, a to je najvažnije u borbi protiv raka i kod kemoterapija. Uzimao sam ga uporedo kemoterapijama.

Da kucnem u drvo

U tom periodu svaki dan mu je bio godina, živio je svakui dan kao posljednji. Kaže, da je u svojoj glavi, sebi već presudio, te je Boga molio samo da ga poštedi patnji.

Ipak, njegovo zdravstveno stanje je bilo sve bolje i stabilnije. Danas, dvije godine kasnije Ivan se osjeća vedro i zdravo, a njegovi nalazi, koje je ponovo vadio sredinom marta ove godine, bolji su nego ikada.

  • Hemoterapija ja ciklus koji se nije mogao izbjeći i ja sam se jednostavno pomirio sa tim, ali sam se bojao posljedica koje donosi ova terapija. Naročito me hvatala panika kada bi nakon kemoterapija osjećao malaksalost i tromost – ispričao nam je Ivan, koji i danas kao preventivu redovno uzima „Počiteljski sirup“.
  • Nekada sam ujutro potezao sa čašisom domaće loze; danas prvo ide „Počiteljac“, pa med, gutljaj maslinovog ulja, pa lagani doručak. Promijenio sam ishranu, klonio se i duhana. Dobro se osjećam – kazuje nam Ivan, kucajući u drvo..

Priznaje nam da je u početku bio skeptičan u biljne terapije, ali se u djelotvornost Senkinih čajeva i tinktura, a posebno „Počiteljskog sirupa“ vrlo brzo uvjerio.

  • Na početku nisam ljekarima govorio na koji način sam popravio krvnu sliku, ali sam im kasnije sve priznao i pohvalio se. Moram priznati da nisu negodovali. Naprotiv, moj liječnik je tražio kontakt telefon.

 

Komentari

komentara