Italija poklanja stare dvorce i vile: Postanite vlasnik ali samo pod jednim uslovom

Ako ste ikada maštali o tome da živite u vlastitoj vili ili dvorcu ali niste imali dovoljno novca, sada vam se pruža jedinstvena prilika za ostvarenje snova.

Italijanske vlasti su nedavno obavijestile javnost da poklanjaju 103 starih nekretnina uključujući vile, prenoćišta i dvorce – i to besplatno, prenosi sajt www.agenziademanio.it

Ipak postoji jedan uslov koji će budući vlasnik morati ispuniti. Naime, državna agencija za prodaju nekretnina obavezuje svakog budućeg vlasnika da potpiše ugovor prema kojem će morati renovirati dobijenu vilu ili dvorac, a sve u cilju privlačenju turista. Sav zarađeni novac ide novom vlasniku, a na njemu je da odluči hoće li objekat pretvoriti u hotel, restoran ili nešto treće.

– Cilj projekta je da promoviše razvoj turizma u manje poznatim mjestima, i da se turisti preusmjere iz prenatrpanih destinacija poput Rima i Venecije. Nekretnine se dijele potpuno besplatno, a novi vlasnik ima rok od devet godina da renovira objekat prema svojim željama.  – rekao je Roberto Ređi iz državne agencije za prodaju nekretnina.

Rok za prijavu ističe 26.juna 2017., a ukoliko budete odbijeni, ne brinite jer se slična ponuda planira i za dvije godine kada će se poklanjati još 200 objekata.

(boredpanda.com/aura.ba)