Istraživanje potvrdilo: Sreća se ne krije u gomili novca već u dobrom snu i puno seksa

Ako vas briga o novcu drži budnima svake noći, možda je vrijeme da promijenite način života.

Ova preporuka rezultat je detaljnog istraživanja 8.250 ljudi koje je pokazalo kako je dobar noćni san daleko korisniji za postizanje sreće od posjedovanja velike količine novca, piše britanski Mirror.

Istraživanje je proveo britanski Nacionalni centar za društvena istraživanje, a rezultate je analizirala Oxford Economics, koja je na temelju rezultata razvila ‘indeks sreće’ temeljen na bodovima.

Na temelju rezultata istraživanja pokazalo se da povećanje doprinosa kućanstva, makar ono bilo i četverostruko, povećava sreću za samo dva boda, dok je dobar noćni san povećavao sreću prosječnog ispitanika za čak petnaest bodova.

Seks još dodatno povećava rezultate jednačine. Oni sa zadovoljavajućim seksualnim životom imali su, prosječno, sedam bodova više na ljestvici sreće nego oni koji su nezadovoljeni.

“Dobar san najbolji je pojedinačna doprinositelj boljoj kvaliteti života”, objašnjeno je u izvještaju o istraživanju.

“Tipičnom pojedincu poboljšavanje sna do nivoa osobe na vrhu indeksa bilo bi korisnije nego da im se učetverostruče prihodi.”

Izgleda da nas gomila novca starno ne čine pretjerano sretnima.

“Bogatstvo naših veza i mreže za podršku i dalje su među najvažnijim elementima koji određuju koliko dobro živimo, te predstavlju područja života na koje možemo utjecati”, rekao je Ian Mulheirn, direktor u Oxford Economicsu.

Druge činjenice koje utječu na sreću uključuju boravak i šetnju na otvorenom prostoru, pričanje s prijateljima i susjedima i brak.

Istraživanje je pokazalo kako su mlade porodice ukupno najsretnija demografska grupa.

Zato je možda bolje da prestanite trčati da još kojom dodatnom kunom i da umjesto toga ranije odete u krevet.