ISTJERIVAČ ZLIH DUHOVA: DŽINI NAPADAJU I OPSJEDAJU LIJEPE ŽENE!

Imami iz Gane Jamal-Baba i Mohammad Mallam kažu da žene koje su opsjednute džinnima pričaju same sa sobom, mogu sebi nanijeti povrede pa čak i ubiti.

dzinni za auru portalU Gani, zapadnoafričkoj 25 – milionskoj zemlji, oko 12 % islamske populacije prilično je okrenuto duhovnoj medicini, te kod određenih psihičkih poremećaja primjenjuju islamske vjerske obrede. Riječ je o džinima (zlim duhovima) koji opsjedaju nesretne ljude, naročito lijepe žene.

– Muškarci mogu biti žrtve zlih duhova ili džinna, ali lijepe žene su ipak sklonije opsjednutosti – kaže  egzorcist i imam Mallam Luthfi Jamal-Baba. Pojašnjava da su neki džinni tvrdoglavi, a kada je žrtva u transu oni postaju nasilni i pokušavaju da napadnu egzorcistu tokom tretmana.

– Kada se to desi, žrtve se vežu konopcem a ponekad i lancima za stolicu kako bi se smirile. – objašnjava  Jamal-Baba.

Njemu, za vrijeme obavljanja ovih seansi i molitvi često pomaže asistent koji drži žrtvu u slučaju da počne iskazivati agresivnost.

Njegov kolega, također islamski egzorcist Mallam Mohammad vjeruje da vezanje žrtava tokom egzorcizma pomaže da se džinni brže istjeraju.

– Žrtve u tom trenutku ne osjećaju bol. Džinni su ti koji osjećaju bol i u tom trenutku uz pomoć citiranja stihova iz Kur'na, oni bježe – navodi Mohammad Mallam.

Također dodaje da je molitva, kupanje i nošenje odjeće koja ne otkriva mnogo jedini način da se spriječi opsjednutost zlim duhovima.

Imami kao što su Jamal-Baba i Mohammad kažu da žene koje su opsjednute džinnima pričaju same sa sobom, mogu sebi nanijeti povrede pa čak i ubiti.

Čovjek koji je sebi dao ime „Aminu“  posvjedočio je za medije u Gani da je njegova 20 – godišnja sestra počela pričati sama sa sobom i nanositi sebi.  povrede kada je navršila 20 godina.

– Većinu vremena je provodila zaključana u sobi i mogli smo je čuti kako priča sama sa sobom kao da je sa nekim drugim.

Njegova sestra je kasnije uspješno podvrgnuta egzorcizmu, nakon čega se oporavila.

Oficijelna medicina u Gani ne podržava egzorcizam i skeptična je prema ovakvim slučajevima. Klinički psiholog na Univerzitetu u Gani Nuworza Kubey smatra da su ovakvi simptomi vezani za psihičke poremećaje, te da se ti poremećaji mogu uspješno liječiti medikamentima i psihoterapijo.

(D.K./aura.ba)